POÄŚETNA ONLINE prodaja stari FORUM Tekstovi Galerija AKVARIJUM CENTAR FB stranica FB slike akvarijuma August 19 2022 19:20:38
Akvarijum Centar

 
Juwel akvarijumi
 
Ponuda ribica - cene

 
Baner

 
Atman EF-4

 
Izrada akvarijuma

 
 Baza biljaka: Anubias
Anubias afzelii
Anubias afzelii je još jedna biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim izduženim listovima izgledom podseća na Anubias lanceolate. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 26 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke.
Sadi se u senci neke višlje biljke, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge.
Max.visina: Od 15 cm do 30 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias barteri "coffeefolia"
Anubias barteri "coffeefolia" je biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim izrazito tamnim listovima. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 28 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke.
Sadi se u senci neke višlje biljke u prvom planu akvarijuma, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge.
Max.visina: Od 10 cm do 20 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias barteri var. angustifolia
Anubias barteri var. angustifolia je još jedna biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim tamnim izduženim listovima. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 26 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke. Sadi se u senci neke višlje biljke u prvom planu akvarijuma, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge.
Max.visina: Od 10 cm do 20 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias barteri var. barteri
Anubias barteri var. barteri je još jedna biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim zaobljenim krupnim listovima. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 30 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke.
Sadi se u senci neke višlje biljke, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge. Zbog niskog rasta same biljke sadi se u srewdnjem ili zadnjem planu akvarijuma, sve u zavinosti od same veličine akvarijuma i načina postavke samih biljaka u akvarijumu.
Max.visina: Od 20 cm do 45 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias barteri var. glabra
Anubias barteri var. glabra je biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim izduženim izuzetno tamnim listovima. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 28 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke. Sadi se u senci neke višlje biljke u drugom ili trećem planu akvarijuma, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge.
Max.visina: Od 15 cm do 30 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias barteri var. nana
Anubias barteri var. nana, šta reći za ovu biljku osim da ne traži mnogo a sa svojim jakim zelenim listovima deluje izuzetno dekorativno i nezaobilazna je biljka u svim tipovima akvarijuma. Anubias barteri nana jako podseća izgledom na biljku Anubias nanu teško ih je razlikovati, razlika je što Anubias barteri nana ima malo veće i malo više zaobljene listove. Anubias barteri var. nana se sadi u senci neke višlje biljke ili u senci dekoracije, ukoliko ovu biljku izložimo direktnom svetlu dolazi do pojave algi na njenim starijim listovima. Anubias barteri nana lepše uspeva u akvarijumima gde je voda čista i gde se vrši redovna zamena vode samim tim izbegavamo pojavu končastih algi na njenim listovima. Uspeva jednako uspešno u tvdoj i mekoj vodi u opstaje i razvija se u temperaturnom rasponu od 22 c do 30 c. Ribe koje se hrane isključivo sa biljnom hranom izbegavaju biljke iz porodice Anubias zbog njihovih tvrdih i jakih listova. Sadi se tako da se veže za za panj ili kamen sa koncem, konac vremenom istrune a za to vreme se korenje prihvatilo za površinu na koju smo je vezali. Ukoliko odlučimo da sadimo biljke iz porodice Anubias u podlogu moramo da obratimo pažnju na rizom biljke, on treba da ostane slobodan iznad površine podloge u suprotnom doći će do odumiranja biljke. Bilka se razmnožava jednostavnim deljenjem matične biljke, dovoljno je nekoliko zdravih listova pa da biljka sama za sebe počne da se razvija odvojena od matične biljke. Vremenom biljka može da obrazuje mali cvet koji svojim oblikom podseća na mali žuti klip kukuruza uvijen u bele latice. Prilikom nabavke nove biljke u radnjama važno je pogledati u kakvom je stanju rizom biljke, sama biljka može naglo posle nekog vremena u našem akvarijumu da počne da truli i da se raspada. Razlog za ovakvu pojavu može da bude u samom rizomu biljke ako je samom nesavesnošću trgovca biljka bila duboko zakopana u podlogu. Anubias barteri var. nana je biljka koja ne treba da bude izostavljena u akvarijumima, ako je nabavite uverićete se to je biljka koja malo traži a puno pruža.
Max.visina: Od 10 cm do 20 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias gigantea
Anubias gigantean je biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim izduženim listovima. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 26 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke.
Sadi se u senci neke višlje biljke u drugom odnosno trećem planu akvarijuma, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge.
Max.visina: Od 15 cm do 30 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Anubias heterophylla
Anubias heterophylla je biljka iz grupe Anubias, biljka sa lepim izduženim listovima. Radi se o spororastućoj biljci, nije preterano zahtevna raste na temperaturama od 22 c do 26 c, nije neophodno dodavanje preparata za rast niti je neophodno dodavati CO2 za njen lep i uspešan razvoj, mada se sve ovo preporučuje zbog boljeg napredovanja biljke.
Sadi se u senci neke višlje biljke u prvom ili drugom planu akvarijuma, razmnožava se deljenjem rizoma, prilikom sađenja treba obratiti pažnju da rizom ostane iznad površine podloge.
Max.visina: Od 10 cm do 20 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Meni
ONLINE prodaja
stari FORUM
AKVARIJUM CENTAR
Akvarijum Centar
Izrada akvarijuma
OdrĹľavanje akvarijuma
Juwel akvarijumi
Slike akvarijuma
AKCIJE, AC
Akvarijumske ribice
3D pozadine
PostExpress
KATEGORIJE PROIZVODA - najprodavanije
Kompresori Resun LP
Kanister filteri za akvarijum
Pumpe za fontane
Tetra Diskus
Kvarcni pesak za akvarijum
Oprema za akvarijum
 
Prijava
Korisničko ime

LozinkaZaboravili ste lozinku?
Zatražite novu OVDE.
 
Online
Gosti: 12
Nema ÄŤlanova prisutnih

Registrovanih: 2,771
Neaktiviranih ÄŤlanova: 0
Najnoviji: Akvarijum Studio
 
Zadnji ÄŤlanci
Vrste i uzgajanje sl...
Proizvodjac za CO2 (...
Kozice za akvarijum ...
Lepljenje (pravljenj...
Kompakt Fluorescentn...
Postizanje efekta du...
Vodene paprati - Tip...
Filtracija u nature ...
T5 (HO) i T8 rasvjeta
Trimovanje biljaka u...
CO2 drop checker
Trimovanje stabljika...
Iwagumi - odrzavanje...
Alge i biljke
Iwagumi - kreiranje ...
Principi i tehnike u...
Iwagumi - principi p...
PPS-pro na?in doziranja
Odgovarajuce doziran...
Put do finalnog izgl...
Razvoj supstrata u "...
Identifikacija mahovina
Nature aquarium, aqu...
Tajne holandskog sti...
DIY Makroelementi st...
Principi aquascapinga
Low light biljni akv...
Biljke prednjeg plan...
Zid od mahovine
Dugorocno odrzavanje...
Filtracija u biljnom...
Metal halogena - MH ...
Drvo i bilje na njemu
Neocaridina denticul...
Rastvorljivost gasov...
EI sistem doziranja
Kontrola algi u bilj...
Cryptocoryne - prepo...
Znacaj mikro i makro...
DIY neonsko osvetljenje
Podloga u akvarijumu
Slama u borbi protiv...
Biotopski akvarijum ...
Supstrat za cvece ka...
Uzgoj biljaka u Hydr...
Aquascaping
Kamen i drvo - dekor...
Sezona biljaka
Razmnozavanje akvari...
Otvoren akvarijum
Osvetljenje za akvar...
Dodavanje CO2 u akva...
Makro i mikro elementi
Vrste algi
 
Akvarijum Centar 1, ADRESA: Ugrinovačka 116 f, Zemun, Beograd, PAK 200461, Srbija, TELEFON: 065 / 82 52 755 FAX: 065 / 82 52 755 EMAIL: akvarijumcentar1@gmail.com MATIČNI BROJ: 64401467 PIB: 109748569 RADNO VREME: radnim danima 10:00–20:00, subotom 10:00–16:00,