POÄŚETNA ONLINE prodaja stari FORUM Tekstovi Galerija AKVARIJUM CENTAR FB stranica FB slike akvarijuma September 28 2021 07:10:19
Akvarijum Centar

 
Juwel akvarijumi
 
Ponuda ribica - cene

 
Baner

 
Atman EF-4

 
Izrada akvarijuma

 
 Baza biljaka: Ceratopteris
Ceratopteris pteridoides
Ceratopteris pteridoides je interesantna biljka koja je po strukturi listova vrlo slična Ceratopteris thalictroides razlika je u samom izgledu lista, naime kod biljke Ceratopteris thalictroides listovi su sitniji.
Ceratopteris pteridoides pripada porodici "Pteridaceae", nije zahtevna po pitanju hranljive podloge svetlo je poželjno da dopire do dna u protivnom listovi u senci dobijaju smeđu boju i polako odumiru.
Ceratopteris pteridoides je biljka koja treba da se sadi u veće akvarijume u zadnji plan akvarijuma, u malim akvarijumima brzo može da ih preraste tako da zauzima slobodan prostor za plivanje ribama. Biljka je vrlo krte građe treba biti pažljiv sa njom kada se transportuje, bolje uspeva u mekšoj vodi mada opstaje i u tvrdoj vodi.
Optimalna temperature za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 26 c, uspešno se razvija i bez dodavanja CO2. Intezitet svetla i u zavisnosti od toga da li je biljka posađena ili pluta po površini ima uticaja na formu lista. Baš iz ovog razloga akvaristi često mešaju ove dve vrste biljaka.
Ovo je biljka koja se preporučuje akvaristima koji drže živorotke, mlađ živorotki vrlo lako može da nađe zaklon u njenim gusto prepletenim listovima koji se pružaju po površini.
Ne preporučuje se držanje velikih riba ili riba koji se hrane isključivo sa biljnom hranom zbog same nežne strukture biljke lako može da propadne ili da postane osnova za ishranu riba.
Max.visina: Od 30 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako svetlo
Datum dodavanja u bazu: 07.05.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Ceratopteris silliquosa
Ceratopteris silliquosa je biljka sa izreckanim listovima, listovi koji su raspoređeni duž stabljike, svaka stabljika zasebno raste direktno iz korena.
Ovo je biljka koja spade u grupu brzorastućih biljaka, nije izrazito zahtevna za uslove koji vladaju u akvarijumu gde je držimo, jedini uslov kod uzgajanja ove biljke je da ima dovoljno svetla koje bi poželjno bi bilo da dopire do dna, u protivnom listovi u senci dobijaju smeđu boju i polako odumiru.
Optimalna temperature za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 28 c, uspešno se razvija i bez dodavanja CO2. Intezitet svetla i u zavisnosti od toga da li je biljka posađena ili pluta po površini ima uticaja na formu lista.
Ceratopteris silliquosa je još jedna od biljaka oko koje se lome koplja kada je u pitanju prepoznavanje biljke, razlog tome je što ova biljka može da razvije listove u različitim formama na ovo velik uticaj ima intezitet svetla i sami uslovi koji vladaju u akvarijumu.
Ovo je biljka koja se preporučuje akvaristima koji drže živorotke, mlađ živorotki vrlo lako može da nađe zaklon u njenim gusto prepletenim listovima koji se pružaju po površini.
Ne preporučuje se držanje velikih riba ili riba koji se hrane isključivo sa biljnom hranom zbog same nežne strukture biljke lako može da propadne ili da postane osnova za ishranu riba.
Max.visina: Od 30 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako svetlo
Datum dodavanja u bazu: 16.08.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Ceratopteris thalictroides
Ceratopteris thalictroides je interesantna biljka sa nareckanim listovima, svojim izgledom podseća na Hygrophila difformis razlika je u načinu na koji listovi izrastaju. Kod biljke Ceratopteris thalictroides listovi rastu direktno iz korena.
Ovo je biljka koja nije zahtevna po pitanju hranljive podloge svetlo je poželjno da dopire i do donjih listova u protivnom listovi dobijaju smeđu boju i polako odumiru.
Ceratopteris thalictroides je biljka koja treba da se sadi u veće akvarijume u zadnji plan akvarijuma, u malim akvarijumima brzo može da ih preraste tako da zauzima slobodan prostor za plivanje ribama. Biljka je vrlo krte građe treba biti pažljiv sa njom kada se transportuje, bolje uspeva u mekšoj vodi mada opstaje i u tvrdoj vodi.
Optimalna temperature za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 26 c, uspešno se razvija i bez dodavanja CO2. Iintezitet svetla i u zavisnosti od toga da li je biljka posađena ili pluta po površini ima uticaja na formu lista. Baš iz ovog razloga akvaristi često mešaju ove dve vrste biljaka.
Ovo je biljka koju bi preporučio početnicima ili akvaristima koji drže živorotke, mlađ živorotki vrlo lako može da nađe zaklon u njenim gusto prepletenim listovima koji se pružaju po površini. Nije preporučljivo držanje velikih riba ili riba koji se hrane isključivo sa biljnom hranom iz prostog razloga kao što je već napomenuto zbog nežne strukture biljke biljke.
Max.visina: Od 30 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako svetlo
Datum dodavanja u bazu: 10.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Meni
ONLINE prodaja
stari FORUM
AKVARIJUM CENTAR
Akvarijum Centar
Izrada akvarijuma
OdrĹľavanje akvarijuma
Juwel akvarijumi
Slike akvarijuma
AKCIJE, AC
Akvarijumske ribice
3D pozadine
PostExpress
KATEGORIJE PROIZVODA - najprodavanije
Kompresori Resun LP
Kanister filteri za akvarijum
Pumpe za fontane
Tetra Diskus
Kvarcni pesak za akvarijum
Oprema za akvarijum
 
Prijava
Korisničko ime

LozinkaZaboravili ste lozinku?
Zatražite novu OVDE.
 
Online
Gosti: 12
Nema ÄŤlanova prisutnih

Registrovanih: 2,771
Neaktiviranih ÄŤlanova: 0
Najnoviji: Akvarijum Studio
 
Zadnji ÄŤlanci
Vrste i uzgajanje sl...
Proizvodjac za CO2 (...
Kozice za akvarijum ...
Lepljenje (pravljenj...
Kompakt Fluorescentn...
Postizanje efekta du...
Vodene paprati - Tip...
Filtracija u nature ...
T5 (HO) i T8 rasvjeta
Trimovanje biljaka u...
CO2 drop checker
Trimovanje stabljika...
Iwagumi - odrzavanje...
Alge i biljke
Iwagumi - kreiranje ...
Principi i tehnike u...
Iwagumi - principi p...
PPS-pro na?in doziranja
Odgovarajuce doziran...
Put do finalnog izgl...
Razvoj supstrata u "...
Identifikacija mahovina
Nature aquarium, aqu...
Tajne holandskog sti...
DIY Makroelementi st...
Principi aquascapinga
Low light biljni akv...
Biljke prednjeg plan...
Zid od mahovine
Dugorocno odrzavanje...
Filtracija u biljnom...
Metal halogena - MH ...
Drvo i bilje na njemu
Neocaridina denticul...
Rastvorljivost gasov...
EI sistem doziranja
Kontrola algi u bilj...
Cryptocoryne - prepo...
Znacaj mikro i makro...
DIY neonsko osvetljenje
Podloga u akvarijumu
Slama u borbi protiv...
Biotopski akvarijum ...
Supstrat za cvece ka...
Uzgoj biljaka u Hydr...
Aquascaping
Kamen i drvo - dekor...
Sezona biljaka
Razmnozavanje akvari...
Otvoren akvarijum
Osvetljenje za akvar...
Dodavanje CO2 u akva...
Makro i mikro elementi
Vrste algi
 
Akvarijum Centar 1, ADRESA: Ugrinovačka 116 f, Zemun, Beograd, PAK 200461, Srbija, TELEFON: 065 / 82 52 755 FAX: 065 / 82 52 755 EMAIL: akvarijumcentar1@gmail.com MATIČNI BROJ: 64401467 PIB: 109748569 RADNO VREME: radnim danima 10:00–20:00, subotom 10:00–16:00,