POÄŚETNA ONLINE prodaja stari FORUM Tekstovi Galerija AKVARIJUM CENTAR FB stranica FB slike akvarijuma September 28 2021 07:00:01
Akvarijum Centar

 
Juwel akvarijumi
 
Ponuda ribica - cene

 
Baner

 
Atman EF-4

 
Izrada akvarijuma

 
 Baza biljaka: Cryptocoryne
Cryptocoryne affinis
Cryptocoryne affinis je spororastuća biljka vodi poreklo iz Sri lanke, nije preterano zahtevna za održavanje. Biljka ima izdužene blago talasaste listove po celoj dužini lista ima prošarana udubljenja. Sa gornje strane listovi su zelene boje a sa donje strane preovlađuje crvenkasto braon boja, sama boja listova zavisi od inteziteta svetla.
Najviše joj odgovara mesto u senci neke višlje biljke, ukoliko se nalazi direktno ispod svetla listovi će da budu manji i kraći.
Kao i ostale biljke iz grupe Cryptocoryne ne voli premeštanja sa mesta na koje je posađena, podloga bi trebala da bude bogata hranljivim materijama temperature od 22 c do 28 c. Sadi se u drugom ili trećem planu u akvarijumu. Razmnožava se vegetativno biljka će kada se ukoreni sama da pušta mlade pelcere. Ove mlade pelcere možemo da odvojimo od matične biljke kada dobiju nekoliko listova odnosno kada porastu 10-tak centimetara u visinu ali zbog samog izuzetno sporog rasta i dugačkog perioda prilagođavanja bolje da se pelceri ostave biljka će tada delovati atraktivnije. Cryptocoryne affinis ima jako dug period prilagođavanja može da se desi da neki od listova uvenu prilikom donošenja biljke u novu sredinu ali je ne treba dirati to je normalna pojava za većinu Cryptocoryne.
Max.visina: Od 15 cm do 30 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne albida
Cryptocoryne albida je biljka koja vodi poreklo iz delova Tajlanda, pripada porodici “Araceae”.
Cryptocoryne albida je biljka koja je vrlo prilagodljiva uslovima u kojima želimo da je držimo, podjednako dobro se razvija u tvrdoj i u mekoj vodi i ona može da se kreće od 4 dGH do 18 dGH, na temperaturama od 22 c do 28 c, pH vrednost vode bi trebalo da se kreće od pH 6,5 do pH 7,5. Jačina svetla nije prevashodno za njen rast, preporučuje se da svetlo bude slabijeg inteziteta odnosno biljka može da se sadi u senci neke višlje biljke ili da je zasadimo u senci neke dekoracije.
Za ovu biljku je interesantno da u zavisnosti od inteziteta svetla ima drugačiju boju listova, tako da će ukoliko je svetlo jačeg inteziteta listovi će imati braon boju dok nasuprot tome ukoliko je svetlo slabijeg inteziteta listovi će imati zelenu boju.
Ukoliko uslovi sredine odgovaraju biljci ona će da cveta, cvet je u obliku levka koji je pri vrhu blago spiralan, unutrašnjost cveta je bele boje.
Da bi se biljka uspešno razvijala i rasla od velike važnosti je da podloga u koju se sadi bude bogata hranljivim materijama.
Cryptocoryne albida je biljka koja se sadi u srednjem planu u akvarijumima. Biljka može da se sadi u grupi od nekoliko biljaka zajedno i tada se dobija bogata gusta grmolika forma.
Max.visina: Od 5 cm do 10 cm TeĹľina gajenja: Srednje zahtevna Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne becketii petchii
Ova biljka je danas poznata pod imenom Cryptocoryne beckettii petchii nekad se ova biljka prodavala pod drugim imenom Cryptocoryne petchii. Bez obzira na različit naziv prilikom identifikacije i distribucije ova biljka često nalazi svoje mesto u akvarijumima.
Cryptocoryne beckettii je biljka koja pripada porodici “Araceae”, prirodno stanište ove biljke je Azija odnosno može se naći u nekim delovima Šri Lanke, pripada grupi spororastućih biljaka.
Cryptocoryne beckettii je biljka koja je vrlo tolerantna kad je u pitanju kvalitet vode, podjednako dobro se razvija u tvrdoj i u mekoj vodi, na temperaturama od 22 c do 28 c. Jačina svetla nije prevashodno za njen rast, čak šta više preporučuje se da svetlo bude slabijeg inteziteta odnosno biljka može da bude u senci neke višlje biljke.
Nakon perioda prilagođavanja Cryptocoryne beckettii vrlo brzo može da napravi koloniju u akvarijumu. Ukoliko je podloga bogata hranljivim materijama razvoj biljke će biti znatno ubrzan. Uz hranljivu podlogu dodavanje CO2 nije neophodno ali će svakako da potpomogne u bržem razvoju biljke, pod dobrim uslovima biljka može da procveta.
Ova vrsta je posebna zbog interesantne boje listova koja ima crvenkasto-braon nijansu listova, zbog ovakve boje listova ova biljka je vrlo interesantna za uzgajanje u akvarijumu jer svojim izgledom stvara odličan kontrast ostalim biljkama u akvarijumu.
Max.visina: Od 10 cm do 15 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne blassii
Cryptocoryne blassii spade u spororastuće biljke, spade u malo zahtevnije vrste biljaka, listovi su joj sa gornje strane zeleno maslinaste boje a sa donje strane preovlađuje ljubičasto zelena boja. Za razvoj traži meku vodu bolje joj odgovara kada se sadi u senci neke višlje biljke. Cryptocoryne blassii ima jako dug period prilagođavanja i u tom period nije preporučljivo da se biljka pomera sa mesta na koje smo je zasadili prvi put. Sadi se u drugoj ili trećoj poziciji, odnosno oko sredine akvarijuma. Za uspešan rast traži bogatu podlogu.
Razmnožava se vegetativno biljka će kada se ukoreni sama da pušta mlade pelcere. Ove mlade pelcere možemo da odvojimo od matične biljke kada dobiju nekoliko listova odnosno kada porastu 10-tak centimetara u visinu ali zbog samog izuzetno sporog rasta i dugačkog perioda prilagođavanja bolje da se pelceri ostave biljka će tada delovati atraktivnije.
Max.visina: Od 15 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Zahtevna biljka Osvetljenje: Srednje / Slabo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne ciliata
Ova biljka je poreklom iz Jugoistočne Azije, biljka zelenih dugačkih listova koja naraste i do 40cm. Nije pretjerano zahtjevna, podnosi temperaturu 20-28 °C.
Spada u spororastuće biljke i sadimo je u srednji plan i sa strane u akvarij u bogatu hranjivu podlogu.
Najbolje ju je saditi u grupama od 5-6 biljaka zajedno da formiraju grmove.
Preporuča se da biljku nakon sadnje jedno vrijeme ne diramo jer joj treba duži period za prilagodbu.
Prema intezitetu osvjetljenja biljka varira u izgledu ako je osvjetljenje slabije biljka ima duže stabljke i kraće ovalnije listove ili u suprotnom slučaju kod jačeg osvjetljanja stabljke su krače a listovi izduženiji.
Kod jačeg osvjetljenja listovi mogu dobiti crvenkastu nijansu iako to nije pravilo, uglavnom su jake zelene boje.
Biljka se razmnožava djeljenjem korjena mada može pustiti i pelcer. Presađujemo je otkidanjem pelcera ili dijela korjena sa listovima. Biljka koja ne zahtjeva posebne parametre vode pa je pogodna za akvariste početnike.
Tekst priložio Shogi
Max.visina: Od 15 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Srednje zahtevna Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 24.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne cordata
Cryptocoryne cordata je biljka koja može da se nađe da raste u vlažnim i močvarnim predelima u Južnim delovima Tajlanda, na poluostrvu Malezije i na ostrvu Borneo.
Pripada porodici biljaka “Araceae”, jedna je od biljaka koja je vrlo laka za držanje i ujedno je jedna od najzahvalnijih za držanje u pitanju je biljka koja se svrstava u grupu spororastućih biljaka.
Pošto je u pitanju spororastuća biljka svetlo bi trebalo da bude slabije ili srednje jačine, u prirodnom staništu ova biljka raste u senci višljih biljaka, dodavanje CO2 nije neophodno ali ubzava rast, na temperaturi od 22 c do 28 c.
Današnje biljke koje se uzgajaju u firmama koje se bave uzgajanjem i distribucijom akvarijumskih biljaka razvili su Cryptocorynu cordatu tako da može da opstane u vrlo tvrdoj vodi koja se kreće do 25 dGH. Da bi se biljka uspešno razvijala i rasla od velike važnosti je da podloga u koju se sadi bude bogata supstratom.
Ukoliko Cryptocoryna cordati odgovaraju uslovi u kojima se drži biljka može da procveta, cvet je levkastog oblika iznutra je jarko žute boje dok je cvet spolja nijansa slična boji listova.
Cryptocoryne cordata je jedna od biljaka koja je vrlo laka za uzgajanje i koja se može uzgajati emerzno, u tom slučaju svetlo bi trebalo da je srednjeg inteziteta i potrebno je održavati visok nivo vlage u toku procesa uzgajanja. Biljka uzgajana na ovaj nači vrlo lako se prilagođava novonastalim uslovima prilikom sađenja u akvarijumu.
Cryptocoryne cordata je ujedno i biljka koja jako dobro podnosi odsecanje starih listova ili listova koji se iz nekog razloga ne uklapaju u željeni izgled biljke. Zbog svog jedinstvenog oblika i boje listova Cryptocoryne cordata je odlična biljka koja se sadi u srednjem planu u akvarijumu. Biljka može da se sadi kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno, u manjim akvarijumima ova biljka može da se koristi kao centralna fokusna tačka, Cryptocoryne cordata se zbog lakog držanja preporučuje početnicima akvaristima.
Max.visina: Od 7 cm do 20 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 18.09.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne crispatula var. balansae
Cryptocoryne crispatula var. balansae je biljka koja ima dugačke uske listove prošarane sa udubljenjima slično kao Cryptocoryne usteriana. Ova biljka voli malo tvrđu vodu temperature na kojima može lepo da uspeva je od 22 c do 28 c ukoliko je temperature znatno niža od navedene biljka usporava sa rastom. Intezitet svetla ne igra veliku ulogu u njenom razvoju. Ovo je idealna ne previše zahtevna biljka za duboke akvarijume u njima se sadi kao pozadinska biljka. Razmnožava se vegetativno biljka će kada se ukoreni sama da pušta mlade pelcere. Ove mlade pelcere možemo da odvojimo od matične biljke kada dobiju nekoliko listova odnosno kada porastu 10-tak centimetara u visinu.
Max.visina: Od 10 cm do 70 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Srednje / Jako
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne crispatula var. balansae 'Bronze'
Cryptocoryne crispatula var. balansae "Bronze", kao i sve biljke iz grupe C. crispatula, preferira umjereno do jako osvjetljenje. Ukoliko joj osiguramo dovoljno jako osvjetljenje, razvijaju se atraktivni nabori na listovima po čemu je ova biljka prepoznatljiva. Dodavanjem CO2 biljka će se brže razvijati, ali nije nužno. Za najbolje rezultate potrebno je osigurati hranjivu podlogu, kao i gnojenje vodenog stupa; u uvjetima sa obiljem nitrata, fosfata i željeza inducira se najbrži i najbujniji rast. Ova biljka preferira nešto tvrđu vodu temperature u rasponu od 20-28'C. Kao i većina vrsta iz roda Cryptocoryne, preferira stabilne uvijete, inače se istopi (melting)-
Biljka se razmnožava izdancima. Dobro prilagođene matične biljke puštaju bočne izdanke, koje kada se dovoljno ukorijene možemo odvojiti od matične biljke.
Max.visina: 20-60cm TeĹľina gajenja: Nezahtjevna biljka Osvetljenje: Srednje / Jako
Datum dodavanja u bazu: 30.10.08 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne crispatula var. tonkinensis

Cryptocoryne crispatula var. tonkinensis je biljka srednjeg plana, ovs biljka poreklo vodi iz Vijetnama. Smatra se za jednu od najzahtevnijih biljaka iz grupe Cryptocoryna tako da to i jeste najverovatnije razlog zbog čega se ova biljka izuzetno retko javlja u akvaristici. Hranljiva podloga i dodavanje CO2 nisu neophodni, ali su svakako poželjni. Izuzetni je važno da je intezitet svetla na zavidnom nivou ukoliko želimo uspešno da uzgajamo ovu biljku.
Cryptocoryne crispatula var. tonkinensis je vrsta koju karakteriše kratko, uzano, i po površini glatko lišće. Emerzan uzgoj ove biljke je moguć, ali ukoliko ovu biljku pokušamo da uzgajamo u emerznoj formi naići ćemo na slične problem kao i ukoliko se uzgaja u vodi.
Ima veoma malo podataka u vezi ove biljke, slika koja je postavljena uz prateći tekst je slika biljke u emerznoj formi.
Tekst poslao Dusan79
Max.visina: TeĹľina gajenja: Zahtevna biljka Osvetljenje: Jako svetlo
Datum dodavanja u bazu: 28.04.10 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne lucens
Cryptocoryne lucens spada u grupu spororastućih biljaka, nov list izrasta otprilike jednom mesečno, prirodno stanište ove biljke je Azija odnosno Šri Lanka pripada porodici “Araceae”.
Sadi se u srednjem delu akvarijuma, za uspešan rast traži bogatu podlogu, može uspešno da se razvija kako u mekoj tako i u tvrdoj vodi, odgovara joj slabiji intezitet svetla, odlično uspeva na temperaturama od 22 c do 28 c, dodavanje CO2 nije neophodno za pravilan razvoj ali će u svakom slučaju da ubrza rast biljke.
Može da se sadi kao jedinka ali veći efekat se postiže ukoliko se sadi u grupi više biljaka zajedno.
Max.visina: Od 5 cm do 10 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne lutea
Cryptocoryne lutea je spororastućih biljaka, prirodno stanište ove biljke je Azija odnosno Šri Lanka, kao i ostale biljke iz grupe “Cryptocoryna” pripada porodici “Araceae”.
Sadi se u srednjem delu akvarijuma,za uspešan rast traži bogatu podlogu, tvrdoća vode za ovu biljku može da se kreće od 4 dGH pa do 18 dGH, pH 6,5 do pH 7,5, odgovara joj slabiji intezitet svetla.Uspešno se razvija na temperaturama od 22 c do 28 c, dodavanje CO2 nije neophodno za pravilan razvoj ali će u svakom slučaju da ubrza rast biljke.
Može da se sadi u senci neke veće biljke kao jedinka ali veći efekat se postiže ukoliko se sadi u grupi više biljaka zajedno.
Max.visina: Od 5 cm do 10 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne parva
Cryptocoryne parva ovo je najmanja od biljaka iz grupe Cryptocoryne. Spororastuća je biljka potiče iz Azije, nije preterano zahtevna, temperature koja joj odgovara kreće se u interval od 20 c do 29 c. Za Cryptocorynu parvu je karakteristično da količina svetla ne utiče na boju i veličinu njenih listova. Podjednako dobro uspeva kako u tvrdoj tako i u mekoj vodi . Sadi se u prvom planu u akvarijumu, još jedna odlika ove male biljke je tad a kada menja sredinu u toku perioda prilagođavanja ne odbacuje listove što je inače karakteristično za biljke iz grupe Cryptocoryne. Razmnožava se vegetativno biljka će kada se ukoreni sama da pušta mlade pelcere . Ove mlade pelcere možemo da odvojimo od matične biljke kada dobiju nekoliko listova.
Max.visina: Od 5 cm do 10 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Srednje / Slabo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne pontederiifolia
Biljka mesnatih srcolikih listova dolazi nam iz jugoistočne Azije. Raste sporije i nije pretjerano zahtjevna.
Sadimo je bočno ili u srednji dio akvarija, kada je zasadimo u dobro pripremljenu podlogu, uz redovito gnojenje i dodavanje CO2 biljka brže napreduje.
Naraste od 10-20 cm i visinu i oko 20 cm u širinu, temperaturu treba održavati kao i kod sličnih tropskih biljaka od 18-28 °C. Kod jačeg osvjetljenja što se događa često i kod drugih biljaka stabljika i list se izdužuju a list posvijetli. Biljka najljepše izgleda ako ju gajimo pod umjerenim svijetlom ili u sjenci neka veće biljke, tada poprima tamnozelanu boju i može ako su uvijeti idealani biti prošarana crvenkastim žilicama. Razmnožava se puštajući pelcere i ako ih ne diramo formirati će prekrasan grm.
Biljka je izdržljiva i nezahtijevna pa je može gajti svako od početnika do iskusnih akvarista.
Tekst poslao Shogi
Max.visina: Od 10 cm do 20 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 15.04.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne purpurea
Zahtijevna i spororastuća biljka postojbina joj je Jugoistočna Azija.
Sadimo ju u deblju podlogu koja mora biti dobro pripremljena u srednji dio akvarija i na bokove. Ima duži period prilagođavanja, ako ju ne diramo i osiguramo joj dobre uvijete počinje puštati pelcere, pa mladice sa matičnom biljkom čine prekrasan grm.
Odgovara joj temperatura od 18-28°C i voli mekšu vodu. Može narasti do visine od 40 cm ali rijetko i u idealnim uvijetima.
Na jakim stabljikama rastu srcoliki mesnati listovi tamno crvene boje koji su kod dobrog osvijetljenja jako rašireni pa biljci treba dosta prostora.
Interesanto je da jače osvjetljenje utiće na izgled biljke suprotno nego što smo navikli, kod jačeg osvjetljenja listovi su zeleni a kada je osvjetljenje slabije tamnocrveni.
Zbog veće potrebe za željezom i ostalim mikro i makro elementima potrebno je dodavati željezo, glinu ili mineralne tablete u podlogu ispod biljke a u vodu CO2.
Od kada se gaji u akvarijima nastalo je dosta varijacija. Ako želimo u akvariju napraviti kontrast zelenih i crvenih biljaka može mo upotrijebiti ovu biljku jer sadeći varijacije jedne biljke dobijamo dojam raznovrsnosti.
Tekst poslao Shogi
Max.visina: Od 15 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Zahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 15.04.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Cryptocoryne retrospiralis
Cryptocoryne retrospiralis je u tolikoj meri rasprostranjena biljka da ona raste skoro celom teritorijom Indije, u predelima Jugozapadne Indije se ova biljka deli stanište sa biljkom Cryptocoryne spiralis. Ove dve biljke je jako teško razlikovati obadve biljke imaju uske dugačke listove koji su na obodu blago naborani.
Osnovna i jedina razlika između Cryptocoryne retrospiralis i Cryptocoryne spiralis se pojavljuje kasnije u toku samog starenja biljke odnosno Cryptocoryna retrospiralis poprima uže listove i formira malo više nabora na obodima listova i sami listovi su joj nešto kraći.
Cryptocoryne retrospiralis je kao i ostale biljke iz grupe “Cryptocoryna” pripadnik porodice “Araceae”, prirodna staništa su joj rečni tokovi mada se može naći i na vlažnim područjima kao što su močvare ili obradive površine (Polja sa rižom). Ukoliko se nalazi na močvarnim terenim ili na industriski obradivim površinama razvija se emerzno i u tom slučaju su listovi malo čvršći.
U akvarijumskim uslovima biljka može da se razvija i u mekoj i u tvrdoj vodi, na temperaturama od 20 c do 28 c, intezitet svetla može da varira od jakog do slabog inteziteta svetla.
Cryptocoryne retrospiralis je vrlo prilagodljiva biljka kada je u pitanju sredina lako se razvija i u baznoj i kiseloj sredini, jedino je bitno da je podloga u kojoj se nalazi bogata hranljivim materijama.
U akvarijumima se sadi u drugom planu kao prelaz između biljaka u prvom planu i biljaka iz srednjeg plana, sadi se više mladica zajedno jer na taj način biljka dolazi više do izražaja. Zbog izuzetno lakog držanja preporučuje se početnicima.
Max.visina: Od 10 cm do 30 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Slabo svetlo
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Stranica 1 od 2 1 2 >
Meni
ONLINE prodaja
stari FORUM
AKVARIJUM CENTAR
Akvarijum Centar
Izrada akvarijuma
OdrĹľavanje akvarijuma
Juwel akvarijumi
Slike akvarijuma
AKCIJE, AC
Akvarijumske ribice
3D pozadine
PostExpress
KATEGORIJE PROIZVODA - najprodavanije
Kompresori Resun LP
Kanister filteri za akvarijum
Pumpe za fontane
Tetra Diskus
Kvarcni pesak za akvarijum
Oprema za akvarijum
 
Prijava
Korisničko ime

LozinkaZaboravili ste lozinku?
Zatražite novu OVDE.
 
Online
Gosti: 13
Nema ÄŤlanova prisutnih

Registrovanih: 2,771
Neaktiviranih ÄŤlanova: 0
Najnoviji: Akvarijum Studio
 
Zadnji ÄŤlanci
Vrste i uzgajanje sl...
Proizvodjac za CO2 (...
Kozice za akvarijum ...
Lepljenje (pravljenj...
Kompakt Fluorescentn...
Postizanje efekta du...
Vodene paprati - Tip...
Filtracija u nature ...
T5 (HO) i T8 rasvjeta
Trimovanje biljaka u...
CO2 drop checker
Trimovanje stabljika...
Iwagumi - odrzavanje...
Alge i biljke
Iwagumi - kreiranje ...
Principi i tehnike u...
Iwagumi - principi p...
PPS-pro na?in doziranja
Odgovarajuce doziran...
Put do finalnog izgl...
Razvoj supstrata u "...
Identifikacija mahovina
Nature aquarium, aqu...
Tajne holandskog sti...
DIY Makroelementi st...
Principi aquascapinga
Low light biljni akv...
Biljke prednjeg plan...
Zid od mahovine
Dugorocno odrzavanje...
Filtracija u biljnom...
Metal halogena - MH ...
Drvo i bilje na njemu
Neocaridina denticul...
Rastvorljivost gasov...
EI sistem doziranja
Kontrola algi u bilj...
Cryptocoryne - prepo...
Znacaj mikro i makro...
DIY neonsko osvetljenje
Podloga u akvarijumu
Slama u borbi protiv...
Biotopski akvarijum ...
Supstrat za cvece ka...
Uzgoj biljaka u Hydr...
Aquascaping
Kamen i drvo - dekor...
Sezona biljaka
Razmnozavanje akvari...
Otvoren akvarijum
Osvetljenje za akvar...
Dodavanje CO2 u akva...
Makro i mikro elementi
Vrste algi
 
Akvarijum Centar 1, ADRESA: Ugrinovačka 116 f, Zemun, Beograd, PAK 200461, Srbija, TELEFON: 065 / 82 52 755 FAX: 065 / 82 52 755 EMAIL: akvarijumcentar1@gmail.com MATIČNI BROJ: 64401467 PIB: 109748569 RADNO VREME: radnim danima 10:00–20:00, subotom 10:00–16:00,