POÄŚETNA ONLINE prodaja stari FORUM Tekstovi Galerija AKVARIJUM CENTAR FB stranica FB slike akvarijuma August 19 2022 18:51:09
Akvarijum Centar

 
Juwel akvarijumi
 
Ponuda ribica - cene

 
Baner

 
Atman EF-4

 
Izrada akvarijuma

 
 Baza biljaka: Hygrophila
Hydrophila polysperma "Sunset"
Hydrophila polysperma "Sunset" poznata i kao Hydrophila polysperma "Rosanervig" dobila je ime u danskoj botaničkoj firmi Tropica, ova biljka zapravo i jeste produkt ove firme, pripada porodici “Acanthaceae”.
Ovo je interesantna biljka crveno ljubičastih listova na kojim je vidno vidljiva struktura lista, pripada grupi brzorastućih biljaka. Jedna je od najtraženijih biljaka u novije vreme, posebno je interesantna jer je ovo laka biljka za uzgajanje a daje veliki kontrast ostalim zelenim biljkama u akvarijumu.
Odgovara joj jako širok temperaturni raspon od 18 c do 28 c, pH od 5 do 8, može uspešno da se razvija i u mekoj i u tvrdoj vodi, sve ovo čini ovu vrlo prilagodljivu biljku pogodnu za većinu tipova akvarijuma.
Dodavanje CO2 ne igra veliku ulogu u rastu i razvoju ove biljke ali svakako će da pospeši njen rast i doprineće samom izgledu biljke, dodavanje CO2 će najviše da se izrazi na samoj boji listova.
Jedan od elemenata u podlozi je od velike važnosti za ovu biljku a to je Fe, u nedostaku Fe listovi biljke neće imati svoju reprenzetativnu boju, listovi će biti bleđi.
Hydrophila polysperma "Sunset" će kao i većina brzorastućih biljka imati tendenciju širenja po podlozi tako da vrlo brzo može da osvoji proctor koji joj nije bio namenjen. Ovo je biljka koja jako dobro podnosi trimovanje na ovaj način se i dobijaju novi mladi pelceri ujedno sama biljka dobija na grmolikom izgledu jer se na mestu presecanja formiraju nova dva ili više izdanaka.
Hydrophila polysperma "Sunset" je biljka koja je podobna kako za male tako i za velike akvarijum, najčešće se koristi u srednjem planu za pravljenje preseka između biljaka prednjeg i zadnjeg plana.
Max.visina: Od 15 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila 'Araguai'

Uskoro više podataka o ovoj biljci
Max.visina: TeĹľina gajenja: Osvetljenje:
Datum dodavanja u bazu: 05.01.11 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila angustifolia
Hygrophila angustifolia je biljka uzanih izduženih zelenih listova raspoređenim duž stabla, biljka potiče iz područja Jugoistočne Azije.
Hygrophila angustifolia je kao i ostale biljke iz ove grupe odličan pokazatelj nedostatke kalijuma u vodi, ovaj nedostatak se manifestuje u vidu sitnih rupica na starijim listovima.
Hygrophila angustifolia je biljka koja se sadi u zadnjem planu akvarijuma, sadi se kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno.
Ukoliko je sadimo u grupi moramo da obratimo pažnju na razmak između sađenja biljaka da ne bi došlo do odbacivanja donjih listova zbog nedostatka svetla u donjim delovima biljke.
Preporučuje se da podloga bude bogata hranljivim materijama, optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 28 c, odgovara joj dodavanje CO2 u vodu. Bez obzira na sve ove zahteve ona i bez njih nekako opstaje ali gubi na lepoti.
Razmnožava se vrl lako, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrha matične biljke, tako dobijene izdanke sadimo u podlogu da se ukorene. Preporučljivo je redovno odvajati bočne izdanaka jer će u suprotnom matična biljka izgubiti na lepoti, mladi izdanci troše veći deo hranljivih materija, ovo može da prouzrokuje propadanje matične biljke.
Max.visina: Od 15 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila balsamica

Hygrophila balsamica je biljka iz ove grupacije koja se relativno retko može naći u specijalizovanim prodavnicama zahvaljujući upravo specifičnosti ove biljke koje se zasniva na njenoj toksičnosti. Upravo zbog ove specifičnosti ova biljka je u nekoliko navrata uvođena i povlačena na tržište sve dok se u potpunosti nije razjasnilo razlog lučenja toksina. I danas se posle svega ova biljka vrlo retko može naći u specijalizovanim prodavnicama.
Hygrophila balsamica vodi poreklo iz Azije tačnije iz predela Indije i Šri Lanke, biljka raste do visine od oko 40cm uspravno nakon čega uglavnom se naginje u stranu i nastavlja da raste puzeći po podlozi. Listovi biljek su kopljaste forme, nazubljeni svetlo zelene boje. Ukoliko joj odgovaraju uslovi u akvarijumu biljka obrazuje cvet ljubičaste boje koji može biti formiran kao jedan ili može biti u grupi od nekoliko cvetova.
Optimalna temperature za uspešno uzgajanje ove biljke kreće se u opsegu od 24c do 30c, pH od 5 do 7, KH od 2 do 12 intezitet sovetljenja može da varira od srednjeg inteziteta do jakog, preporučuje se dodavanje CO2 da bi se pospešio razvoj biljke.
Novo formirana stabljika i lišće u samoj biljci sadrže lepliv sok ujedno je po ovom souk iz stabljike i sama biljka dobina ime. Ovaj sok koji biljka formira i luči je odbrambeni mehanizam biljke naime izuzetno je toksičan za faunu.
Ovo se uglavnom javlja kod biljaka koje se formirau u emerznoj formi iznad površine vode, submerzni oblik biljke nije toksičan za faunu i kao takva neopasna je za uzgajanje u akvarijumu.
Iz svega ovoga proizilazi da ukoliko uspemo da dođemo do pelcera ove biljke i uspešno je održimo u našem akvarijumu ne smeju se delovi biljke koji su razvili emerznu formu odvajati i saditi u akvarijum kao zasebna biljke. Za ovu namenu smeju se koristi isključivo i samo isključivo submerezni izdanci.
Max.visina: Od 20 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 22.02.11 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila cherry leaf
Hygrophila cherry leaf je biljka zelenih listova paralelno raspoređenih duž stabla koje je izdeljeno člancima.
Hygrophila cherry leaf je biljka koja se sadi u zadnjem planu akvarijuma, sadi se kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno.
Gornji listovi koji se nalaze bliže površini vode i samim tim bivaju više izloženi jačem intezitetu svetla formiraju bakarnu boju listova.
Ukoliko je sadimo u grupi moramo da obratimo pažnju na razmak između sađenja biljaka da ne bi došlo do odbacivanja donjih listova zbog nedostatka svetla u donjim delovima biljke.
Preporučuje se da podloga bude bogata hranljivim materijama, optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 28 c, odgovara joj dodavanje CO2 u vodu.
Bez obzira na sve ove zahteve ona i bez njih nekako opstaje ali gubi na lepoti.
Razmnožava se vrlo lako, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrha matične biljke, tako dobijene izdanke sadimo u podlogu da se ukorene.
Preporučljivo je redovno odvajati bočne izdanaka jer će u suprotnom matična biljka izgubiti na lepoti, mladi izdanci crpiće veći deo hranljivih materija, ovo može da prouzrokuje propadanje matične biljke.
Problem mogu da joj prave botie koje vole da joj buše listove tada naša biljka ne izgleda baš reprenzatativno sa rupicama po listovima. Sličan problem mogu da naprave i ancitrusi koji čisteći listove biljke u svom zanosu ih čiste do te mere da ih istanje.
Max.visina: Od 20 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila corymbosa
Hygrophila corymbosa je biljka sa zelenim listovima raspoređenim duž stabla, biljka je poreklom iz Jugoistočne Azije. Biljka je karakteristična po tome što je jedna od prvih biljaka koja će da prikaže nedostatke kalijuma u vodi, ovaj nedostatak se manifestuje u vidu sitnih rupica na starijim listovima.
Hygrophila corymbosa je biljka koja se sadi u zadnjem planu akvarijuma, sadi se kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno. Ukoliko je sadimo u grupi moramo da obratimo pažnju na razmak između sađenja biljaka da ne bi došlo do odbacivanja donjih listova zbog nedostatka svetla u donjim delovima biljke.
U zavisnosti od inteziteta svetla biljka će imat različitu veličinu i boju listova. Odnosno pod srednjim intezitatom svetla biljka će imati zelene listove ili listove smeđe boje pod jačim intezitetom svetla. Bilka ima izuzetno jak i razvijen korenov sistem, podloga treba da je hranljiva, optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 24 c do 28 c, odgovara joj dodavanje CO2 u vodu. Bez obzira na sve ove zahteve ona i bez njih nekako opstaje ali biva manje lepa.
Razmnožava se vrl lako, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrha matične biljke, tako dobijene izdanke zatim sadimo u podlogu da se ukorene. Preporučljivo je redovno odvajati bočne izdanaka jer će u suprotnom matična biljka izgubiti na lepoti, mladi izdanci crpiće veći deo hranljivih materija.
Problem mogu da joj prave botie koje vole da joj buše listove tada naša biljka ne izgleda baš reprenzatativno sa rupicama po listovima. Sličan problem mogu da naprave i ancitrusi koji čisteći listove biljke u svom zanosu ih čiste do te mere da ih istanje.
Hygrophila corymbosa je interesantna biljka koja je najšeće zastupljena u akvarijuma od svih biljaka iz ove grupe.
Max.visina: Od 15 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila diformis
Hygrophila diformis je veoma dekorativna biljka laka za održavanje sa svetlo zelenim izreckanim listovima.
Biljka potiče iz Azije isto kao i Ceratopteris thalictroides sa kojom je akvaristi često menjaju.
Razlika između ove dve biljke je u mestu odakle im rastu listovi.
Kod Hygrophila diformis listovi rastu iz stable i šire se i iz samih listova na obe strane, dok kod Ceratopteris thalictroides listovi rastu direktno iz korenovog sistema. Biljka nije preterano zahtevna uspeva u mekanoj i u tvrdoj vodi. Optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 24 c do 28 c, hranljiva podloga je bitna za uspešan rast ove biljke, preporučljivo je i jače ili srednje jako svetlo.
Ukoliko pušta korenje po stablu to je znak da nema dovoljno hranljivih materija u podlozi ili da je potrošila sve hranljive materije koje su bile u podlozi. Hygrophila diformis veoma brzo raste u visinu, zbog same visine i veličine rasta treba je saditi pozadi tj. odmah pored zadnjeg stakla.
Ako su uslovi povoljni može da izraste i iznad vode u tom slučaju Listovi će joj tada biti mnogo manji tamniji i neće biti izreckani već ovalni.
Ukoliko se sadi pored biljaka sa tamnijim listovima svetla boja listova Hygrophile diformis tada posebno dolazi do izražaja. U većim akvarijumima može da se sadi više pelcera odjednom, biljka nije preporučljiva za manje akvarijume zbog same brzine rasta i površine koju zauzima.
Dobijanje novih pelcera je vrlo jednostavno, odsecanjem vrha matične biljke ili odsecanjem bočnih izdanaka i njihovim sađenjem u podlogu. Hygrophila diformis ne bi trabalo da sadimo u akvarijum u kome se nalaze veće aktivnije ribe, razlog za ovo je krtost same stabljike i njenih listova, ovo je odlična biljka za početnike.
Max.visina: Od 20 cm do 50 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila guyanenesis
Hygrophila guyanenesis je biljka zelenih listova raspoređenim duž stabla, biljka je poreklom iz Azije.
Hygrophila guyanenesis je kao i ostale biljke iz ove grupe odličan pokazatelj nedostatke kalijuma u vodi, ovaj nedostatak se manifestuje u vidu sitnih rupica na starijim listovima.
Hygrophila guyanenesis je biljka koja se sadi u zadnjem planu akvarijuma, sadi se kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno. Ukoliko je sadimo u grupi moramo da obratimo pažnju na razmak između sađenja biljaka da ne bi došlo do odbacivanja donjih listova zbog nedostatka svetla u donjim delovima biljke.
Preporučuje se da podloga bude bogata hranljivim materijama, optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 28 c, odgovara joj dodavanje CO2 u vodu. Bez obzira na sve ove zahteve ona i bez njih nekako opstaje ali gubi na lepoti.
Razmnožava se vrl lako, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrha matične biljke, tako dobijene izdanke sadimo u podlogu da se ukorene. Preporučljivo je redovno odvajati bočne izdanaka jer će u suprotnom matična biljka izgubiti na lepoti, mladi izdanci troše veći deo hranljivih materija, ovo može da prouzrokuje propadanje matične biljke.
Max.visina: Od 15 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila pinnatifida
Hygrophila pinnatifida je biljka koja spada u grupu srednje zahtevnih biljaka, pripada porodici “Acanthaceae” . Prirodni habitat ove biljke ja Indija, raste do 40 cm u visinu,
Hygrophila pinnatifida je biljka čiji se optimalni temperaturni raspon kreće od 20 c do 27 C, Ph 6 - 8.
Hygrophila pinnatifida spada u grupu spororastućih biljaka raste sporo do umereno u zavisnosti od uslova koje joj pružimo.
Hygrophila pinnatifida ima karakteristično testerasto nazubljene uske dugačke listove, gornja površina lista je braon boje, dok je naličje crvenkaste boje.
Hygrophila pinnatifida se kao i većina biljaka razmnožava sa bočnim izdancima koje treba odvajati od matične biljke.Novo dobijeni pelceri se odvajaju od matične biljke da bi mogli samostalno da se formiraju, pored ovoga važno je da se odvoje od matične biljke da sama matična biljka ne bi gubila na atraktivnosti.
Tekst poslao Dusan79
Max.visina: Od 20 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Srednje zahtevna Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 19.11.10 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila polysperma
Hygrophila polysperma je veoma otprona brzorastuća biljka. Zbog brzine rasta mora se često orezivati, može vrlo brzo da izraste do površine tada nastavlja sa širenjem i zaklanja svetlo ostalim biljkama. Izgled same biljke u mnogome zavisi od uslova u akvarijumu u kojem se nalazi. Između listova koje se nalazi na površini vode, granaju se novi mladi izdanci koji zapravo čine nove mlade biljke.
Hygrophila polysperma raste kako u tvrdoj tako i u mekoj vodi, intezitet svetla utiče na sam izgled biljke odnosno na boju, veličinu i oblik njenih listova. Uspešno se razvija i napreduje na temperaturama od 18 c do 30 c. Hygrophila polysperma je biljka koja se preporučuje početnicima jer raste u skoro svim uslovima.
Max.visina: Od 15 cm do 40 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila Polysperma “Ceylon”
Iako je bila poznata u Evropi od otprilike 1977, biljka interesantnog uzanog lista Hygrophila Polysperma “Ceylon” je jedino bila dostupna u Severnoj Americi, tako da je jedini način da se dođe do mladih pelcera ove biljke bio samo uz pomoć razmene akvarista.
Sada se ova biljka može nabaviti u Evropi zahvaljujući dvema firmama koje se bave akvarijumskim biljkama a to su Tropika i Dennerle, ona se kod njih prodaje pod nazivom Hygrophila Polysperma “Red”.
Hygrophila Polysperma “Ceylon” je biljka koja potiče iz područja Asije tačnije iz područja Šri Lanke, pripada porodici biljaka “Acanthaceae”.
Ovo je biljka koja će nas iznenaditi sa svojom velikom brzinom rasta u skoro svim uslovima, uspešno se razvija i u mekoj i u tvrdoj vodi, za njen uspešan razvoj nije neophodno dodavanje CO2 u vodu, intezitet svetla nije od presudnog značaja za njen rast.
Dobijanje novih mladica važi kao i kod većine biljaka, razmnožava se sa bočnim izdancima ili jednostavnim odsecanjem vrha matične biljke i njenim sađenjem u podlogu, na mestu gde je odsečena matična biljka izrastaju novi pelceri. Odsecanjem gornjeg dela matične biljke dolazi do grananja samim tim doprinosimo lepšem i dekorativnijem izgledu biljke.
Hygrophila Polysperma “Ceylon” je biljka koja može da se sadi u srednjem ili u zadnjem delu akvarijuma u zavisnosti od toga kako smo zamislili uređenje, ovo je još jedna od biljaka koja se preporučuje kako početnicima tako i iskusnim akvaristima.
Max.visina: Od 20 cm do 50 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila salicifolia
Hygrophila salicifolia je biljka uskih izduženih zelenih listova raspoređenim duž stable, stablo ove biljke je izuzetno čvrsto sastavljeno od članaka, nalik na bambus.
Hygrophila salicifolia je kao i ostale biljke iz ove grupe odličan pokazatelj nedostatke kalijuma u vodi, ovaj nedostatak se manifestuje u vidu sitnih rupica na starijim listovima.
Hygrophila salicifolia je biljka koja se sadi u zadnjem planu akvarijuma ili na bočnom stranama, sadi se kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno.
Ukoliko je sadimo u grupi moramo da obratimo pažnju na razmak između sađenja biljaka da ne bi došlo do odbacivanja donjih listova zbog nedostatka svetla u donjim delovima biljke.
Preporučuje se da podloga bude bogata hranljivim materijama, optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 28 c, odgovara joj dodavanje CO2 u vodu. Bez obzira na sve ove zahteve ona i bez njih nekako opstaje ali gubi na lepoti.
Razmnožava se vrl lako, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrha matične biljke, tako dobijene izdanke sadimo u podlogu da se ukorene.
Max.visina: Od 15 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila siamensis
Hygrophila siamensis je biljka sa svetlo zelenim zelenim listovima raspoređenim duž stabla, biljka je poreklom iz Azije. Karakteristična je po tome što je jedna od prvih biljaka koja će da prikaže nedostatke kalijuma u vodi, ovaj nedostatak se manifestuje u vidu sitnih rupica na starijim listovima.
Hygrophila siamensis je biljka koja se sadi u zadnjem planu akvarijuma, sadi se kao jedinka ili u grupi od nekoliko biljaka zajedno. Ukoliko je sadimo u grupi moramo da obratimo pažnju na razmak između sađenja biljaka da ne bi došlo do odbacivanja donjih listova zbog nedostatka svetla u donjim delovima biljke.
Preporučuje se da podloga bude bogata hranljivim materijama, optimalna temperatura za uspešan rast biljke se kreće od 22 c do 28 c, odgovara joj dodavanje CO2 u vodu. Bez obzira na sve ove zahteve ona i bez njih nekako opstaje ali gubi na lepoti.
Razmnožava se vrl lako, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrha matične biljke, tako dobijene izdanke sadimo u podlogu da se ukorene. Preporučljivo je redovno odvajati bočne izdanaka jer će u suprotnom matična biljka izgubiti na lepoti, mladi izdanci crpiće veći deo hranljivih materija, ovo može da prouzrokuje propadanje matične biljke.
Hygrophila siamensis je interesantna biljka koja sa svojim svetlo zelenim listovima lepo izgleda zasađena u akvarijumu sa biljkama tamnijih listova.
Max.visina: Od 15 cm do 60 cm TeĹľina gajenja: Nezahtevna biljka Osvetljenje: Jako / Srednje
Datum dodavanja u bazu: 09.03.07 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila sp "bold"
Uskoro više podataka o ovoj biljci
Max.visina: TeĹľina gajenja: Osvetljenje:
Datum dodavanja u bazu: 16.01.08 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Hygrophila sp "pantanal"
Uskoro više podataka o ovoj biljci
Max.visina: TeĹľina gajenja: Osvetljenje:
Datum dodavanja u bazu: 16.01.08 Nazad na poÄŤetak baze biljaka
Stranica 1 od 2 1 2 >
Meni
ONLINE prodaja
stari FORUM
AKVARIJUM CENTAR
Akvarijum Centar
Izrada akvarijuma
OdrĹľavanje akvarijuma
Juwel akvarijumi
Slike akvarijuma
AKCIJE, AC
Akvarijumske ribice
3D pozadine
PostExpress
KATEGORIJE PROIZVODA - najprodavanije
Kompresori Resun LP
Kanister filteri za akvarijum
Pumpe za fontane
Tetra Diskus
Kvarcni pesak za akvarijum
Oprema za akvarijum
 
Prijava
Korisničko ime

LozinkaZaboravili ste lozinku?
Zatražite novu OVDE.
 
Online
Gosti: 16
Nema ÄŤlanova prisutnih

Registrovanih: 2,771
Neaktiviranih ÄŤlanova: 0
Najnoviji: Akvarijum Studio
 
Zadnji ÄŤlanci
Vrste i uzgajanje sl...
Proizvodjac za CO2 (...
Kozice za akvarijum ...
Lepljenje (pravljenj...
Kompakt Fluorescentn...
Postizanje efekta du...
Vodene paprati - Tip...
Filtracija u nature ...
T5 (HO) i T8 rasvjeta
Trimovanje biljaka u...
CO2 drop checker
Trimovanje stabljika...
Iwagumi - odrzavanje...
Alge i biljke
Iwagumi - kreiranje ...
Principi i tehnike u...
Iwagumi - principi p...
PPS-pro na?in doziranja
Odgovarajuce doziran...
Put do finalnog izgl...
Razvoj supstrata u "...
Identifikacija mahovina
Nature aquarium, aqu...
Tajne holandskog sti...
DIY Makroelementi st...
Principi aquascapinga
Low light biljni akv...
Biljke prednjeg plan...
Zid od mahovine
Dugorocno odrzavanje...
Filtracija u biljnom...
Metal halogena - MH ...
Drvo i bilje na njemu
Neocaridina denticul...
Rastvorljivost gasov...
EI sistem doziranja
Kontrola algi u bilj...
Cryptocoryne - prepo...
Znacaj mikro i makro...
DIY neonsko osvetljenje
Podloga u akvarijumu
Slama u borbi protiv...
Biotopski akvarijum ...
Supstrat za cvece ka...
Uzgoj biljaka u Hydr...
Aquascaping
Kamen i drvo - dekor...
Sezona biljaka
Razmnozavanje akvari...
Otvoren akvarijum
Osvetljenje za akvar...
Dodavanje CO2 u akva...
Makro i mikro elementi
Vrste algi
 
Akvarijum Centar 1, ADRESA: Ugrinovačka 116 f, Zemun, Beograd, PAK 200461, Srbija, TELEFON: 065 / 82 52 755 FAX: 065 / 82 52 755 EMAIL: akvarijumcentar1@gmail.com MATIČNI BROJ: 64401467 PIB: 109748569 RADNO VREME: radnim danima 10:00–20:00, subotom 10:00–16:00,