Reputacija: [ +13 ] Postovi: 1444 Lokacija: Beograd Registrovan: 09.03.07
Upisano u 12-05-2010 02:38
Brainman je napisao/la:
KMnO4 je keva za zelenu vodu... Ja i nemam filter masu u svojim akvarijumima, imam samo motorne glave i nemam riba, tako da mogu da ih ubijam sa Hipermanganom kao glavni baja
Jedno je skejp ili holandija, dok je aktivni akvarijum sa ribom pri?a za sebe. to je ovaj nesre?ni slu?aj i pokazao u tragovima.
Kada nema riba i filtracije, bilo kakvo oksidaciono sredstvo moe olako ubiti alge. Akvarijum se moe drogirati i sa velikim koncentracijama H2O2 to lako moe pobiti i ostale alge, a ne samo procvetalu vodu.
Treba eksperimentisati i videti ta je najoptimalnije, pogotovo kada ljudi ?uvaju "ribu zanemarljive vrednosti".
Iz mog li?nog iskustva mogu re?i da je TetraPond AlgoRem najbolja opcija. Ne teti ni ribama, ni biljkama, ni korisnim bakterijama. Koristio sam ga u dva navrata. Posle prvog tretmana, ve? sutradan voda je bila kristalno ?ista. Zelena alga se opet pojavila posle desetak dana, me?utim posle drugog tretmana se vie nije pojavljivala.
to se ti?e UV lampi, ne znam jer nisam probao, a to se ti?e hipermangana i totalnog zamra?ivanja, probao sam obadve opcije po savetima sa foruma, me?utim ni u jednom slu?aju nije uspelo. Voda bi se samo delimi?no izbistrila, a ve? posle par dana se vra?alo na staro.
Reputacija: [ +13 ] Postovi: 1444 Lokacija: Beograd Registrovan: 09.03.07
Upisano u 12-05-2010 14:13
mojo je napisao/la:
... a to se ti?e hipermangana i totalnog zamra?ivanja, probao sam obadve opcije po savetima sa foruma, me?utim ni u jednom slu?aju nije uspelo. Voda bi se samo delimi?no izbistrila, a ve? posle par dana se vra?alo na staro.
Ako do?e do zelene vode, rasveta max 0,2w/l max 6h dnevno, redovna zamena vode i ribice na dijetu. Pa ako je akvarijum pre toga bio stabilan i ima dovoljno bilja, sve ?e se srediti u roku od 10tak dana.
Nekada davno u Srbiji se nisu mogle kupiti UV lampe i razni brendirani preparati za reavanje problema zelene vode, ali su ljudi ipak uspevali da se otarase napasti.
Samo zamra?enje ne pomae ako se ne uvede zamena vode, korekcija ishrane ribica i ako akvarijum nema stabilnu filtraciju.