AKVARISTIKA BILJNI AKVARIJUMI TEKSTOVI BAZA BILJAKA i RIBA SLIKE AKVARIJUMA AKVARIJUM CENTAR May 19 2012 06:49:15
Meni
AKVARIJUM CENTAR - AKVARISTIKA
BILJNI AKVARIJUMI
TEKSTOVI
AKVARIJUMSKE RIBICE
BAZA BILJAKA i RIBA
SLIKE AKVARIJUMA
AKVARIJUM CENTAR
Diskusije sa starog sajta
Pretraga
Alexa traffic rank
AKVARIJUM CENTAR
Akvarijum-centar.com
Izrada akvarijuma
Akvaristika - reportaže
AKTUELNO, Februar 2012
AKCIJE, Februar 2012.

OPŠTE INFORMACIJE

Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu OVDE.

Gosti: 33
Nema članova prisutnih

Registrovanih: 2,770
Neaktiviranih članova: 0
Najnoviji: Radivoje

REKLAME

REKLAME

Vidi temu
Akvarijum Centar - Akvaristika | AKVARIJUM CENTAR - AKVARISTIKA | BILJNI AKVARIJUMI
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 >
Autor Drvo
bio_biofizicar
Član

Reputacija: [ +19 ]
Registrovan: 10.02.09
Upisano u 07-02-2010 01:04
Konacno sam ovih dana slozio i akvarijum za cerku koji joj obecavam vise od godinu dana. Poprilicno sam ojadio ostale svoje akvarijume da bih ga napunio....

U pitanju je krivostakli SunSun kinez od nekih 125lit dimenzija priblizno80x40x40cm plus minus neki cm, sa integrisanim top filterom i sunsun T5 2x24w 1400K rasvetom. Ubudzio sam jos 2 T5 24w u postojecu haubu (silvania Grolux+Phillips master840)

Podloga je 1-2cm treset + 0,5cm Tetraplant completesupstrat i preko sitan Drinski sljunak granulacije 2-5mm u sloju 2-5cm.Gde je trebalo posip je sitnije granulacije. 2 Sunkeroot korena jedan na drugom i veci Drinski oblutci su zaduzeni za hard.

Hrana je: PPS-pro +EC+Profito bez CO2

Za sada pilot ribe uz gomilu koza, a flora malo e.temnelusa, malih anubija, microzorum, Valisneria nana, najas, eleocharis, Kripta V. Brown i parva, java, limnophila, razne hydrocotyle, drezga da ubije efekat mladog akvarijuma i napravi ladovinu gde treba, hrastic i jos ponesto svasta....
Za tepih su probno na raznim mestima posadjeni i HC i glossa i marsilea i eleocharis, pa da vidimo kako ce da krenu...
bio_biofizicar dodata sledeća slika:

../forum/attachments/drvofront.jpg
800x409 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Autor RE: Drvo
bio_biofizicar
Član

Upisano u 07-02-2010 01:07
i jos jedan interesantan pogled kroz levi ugao krivostaklog akvarijuma

../forum/attachments/drvolrvo.jpg
800x420 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
salmotruta
Član

Reputacija: [ +8 ]
Registrovan: 17.11.08
Upisano u 07-02-2010 10:13
Jako lep pocetak. Koren je fantastican i na mestu gde mi svidja.Ja bih u levom zadnjem cosku napravio jednu loptu od rotale ili hm-a.Mislim da bez CO2 nece ici kako treba,posebno HC.Za biljke desno ti necu reci nista jer znam da preferiras prirodni izgled nasih reka i barustija i tome si ostao dosledan.
Pošalji privatnu poruku
isnogood
Član

Reputacija: [ +6 ]
Registrovan: 13.07.09
Upisano u 10-02-2010 00:52
Vidim da ostajes dosledan stilu koji je ovaj put diskretno i na pravi nacin kultivisan. :Thumb:
http://www.wkf.net/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=25:BELGRADE,%20SERBIA%202010&I Pošalji privatnu poruku
PesaVR
Član

Reputacija: [ +7 ]
Registrovan: 25.07.07
Upisano u 10-02-2010 02:48
Meni je ovo bas ok jedino , taj prednji plan hvali, i ova leva strana bi mogla mnogo bolje:Thumb:hejhej
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 10-02-2010 08:04
Fala ljudi.
Fali ovde mnogo toga....
Fotka je napravljena par dana posle sadjenja biljaka prednjeg plana i 10tak dana od postavljanja ostalog bilja. Iako vec sada izgleda dzunglasto ovo je tek rodjena beba akvarijum slagana i sadjena metodom lego kockica.
Skroz levo u cosku je valisneria nana - trebalo bi jednog dana da napravi kisobran koji savija na povrsini vode. Oma ispred E tenelus - povisok kao prelaz. Ispred su neki mali mikrozorum i Kripta W.brown na lavi (da se ne otrgne kontroli) ispred sve do dugacke horizontalne grane je prazna poljana sa malo kamenja cca 20x20cm koja tek treba da se resava kako budu nadolazile ideje i biljke...
Plivajuce delovi dzungle, kao sto rekoh, prave ladovine anubijama, jedu viskove hrane i ublazavaju efekat mladog aq, i vizuelno za sad popunjavaju rupe u postavci dok ostalo ne poodraste, a i kriju cevi, kablove, pumpu, grejac... (mrzim da gledam plastiku).
Za sada sam zadovoljan kako sam slozio bazicni hard i inicijalnom sadnjom - samo da ne zabrljam svojim skromnim bastovanskim (ne)znanjem
Pošalji privatnu poruku
Bruce Lee
Član

Reputacija: [ 0 ]
Registrovan: 21.06.08
Upisano u 10-02-2010 09:48
BioBio, akvarijum je sjajan - pravi isecak prirode razz . U potpunosti razumem tvoje poimanje akvaristike tj. aquascaping-a gde je (pravi) naglasak na prirodi iz razloga sto sam ja odrastao na reci Zrmanji, tako da na neki nacin kroz akvaristiku pokusavam da joj se vratim. Nego, zapade mi za oko tvoja recenica da si u SunSun haubu ubacio jos dve lampe (24w) - ne bih da idem "off topic" ali bi npr. na nekom od tvojih narednih postova mogao da pokazes na koji nacin si to uradio.
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 10-02-2010 16:01
@Bruce Lee cim navatam malo vremena i poslikam otvoricu temu sa budzenjem svetla u SUN SUN haube :Thumb:
Pošalji privatnu poruku
Bruce Lee
Član

Registrovan: 21.06.08
Upisano u 17-02-2010 12:05
bio_biofizicar je napisao/la:
@Bruce Lee cim navatam malo vremena i poslikam otvoricu temu sa budzenjem svetla u SUN SUN haube :Thumb:

razz
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 17-02-2010 12:58
Pretpostavljam da si nasao temu koju sam u medjuvremenu otvorio o budzenju T5 u kineske aq.
Evo da i ovde stavim Link ka toj temi kada je vec ovde pominjemo...
hejhej
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 01-03-2010 23:51
Polako se "Drvo" puni zivotom...
Po naski receno ima tu i dugica i sekirica i crnih neonki i onih malih providnih tetri sa crvenim repicem i onih sto lice na neonke - a nisu...

Sve jato do jata od 7 do 10kom... i sve male (maltene da su koze vece od njih...). Skoro su stigle, polako se oslobadjaju i sve izgleda super
Cim navatam vremena navatacu im i latinske nazive...

Neocaradine luduju od srece sto su dobile ovoliko staklo. Ofarbale su se, porasle i nagradile me brojnim podmladkom za kratko vreme...

Biljke bez CO2 se ipak sve lagano ukorenjuju i krecu. Jedino malo alge po najvisim granama panja (direkt ispod svetla). Neka je zelena, ali koja nisam siguran....

../forum/attachments/miksribe1.jpg
800x429 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
pejc
Član

Reputacija: [ +11 ]
Registrovan: 14.04.08
Upisano u 02-03-2010 05:32
razz gosn Bio. Svakoga dana u svakom pogledu "Drvo" sve vise napreduje namig
Pošalji privatnu poruku
Gliga
Član

Reputacija: [ +9 ]
Registrovan: 14.03.07
Upisano u 02-03-2010 10:01
Lepo!:Thumb:
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 02-03-2010 19:00
Ostao sam duzan latinske nazive mojih 5 jatasaca....
Prionobrama filigera
Aphyocharax rathbuni
Hyphessobrycon herbertaxelrodi
Iriatherina werneri
Carnegiella marthae

Sreci neocaradina dosao je kraj jer su crne neonke shvatile da su im koze na meniju. Ne sprecava ih ni to sto su koze po velicini barabar...
Ako nastave ovako moram im uvesti adekvatnog predatora - rodjaka neocaradina, recimo Amano zlikovce...
Pošalji privatnu poruku
daweedpn
Član

Reputacija: [ +8 ]
Registrovan: 12.02.09
Upisano u 03-03-2010 01:46
Bio zaista izgleda prelepo... razzrazzrazzrazzrazz
Pošalji privatnu poruku
rade03
Član

Registrovan: 28.02.10
Upisano u 04-03-2010 18:25
Ekstra izgleda.Svaka cast!razz
Pošalji privatnu poruku
gMajstor
Član

Registrovan: 12.08.09
Upisano u 04-03-2010 21:09
E, ovo mi se dopada. Akvarijum je dinamican, sve neki kontrasti, a opet sve je uravnotezeno i skroz prirodno. Deo prirode je tu happy))
www.barnak.co.rs Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 04-03-2010 22:33
Nateraste me da pocrvenim od tolikih pohvala :sorry:

Ajd da se jos malo i samohvalim. :bad:
Bazicni hard je toliko dobar (nije sto sam ga ja slozio :smiley29: ) da mi omogucava ono sto mene najvise odusevljava, a to je igranje sa desetinama mikroscapeova. Svaka, grana, kamen, udubljenje, pecinica, prolazi, livadica i njihovi spojevi i prelazi su mesta za pravljenje "sitnolisnih" akvarscaperskih minijatura. Ovaj akvarijum je i slozen od gomile takvih mikroscapeova prepunih detalja gde se ja ludo zabavljam.... (i tek ce biti kako pristizu biljke i ideje...). Bukvalno neki put na povrsinu od 10x10cm izgubim ceo dan razmisljajuci, slazuci, sadeci, presadjujuci i seckajuci....
Ludo burazeru, ludo, i nadasve zabavno....
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 14-03-2010 01:28
Posto je ovaj akvarijum sklopljen od mnogo lokalnih minscapeova evo par fotki iz nekih drugih uglova i malo detalja...

../forum/attachments/drvomix1a.jpg
800x577 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
bio_biofizicar
Član

Upisano u 14-03-2010 01:29
Jurio sam nove stanovnike dna, ali ih nisam ujurio sve... Ostali su neki cudni corydorasi (verovatno paleatusi) sa jako dugackim perajama i izduzenog tela i sa prelepim crnim obrubom gornjeg peraja. NJih cu kad tad navatati, a evo anistrusa i pandi (koje su -zamislite-u ovom trenutku najgabaritniji stanovnici ovog aq)

../forum/attachments/drvomix2a.jpg
800x403 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Stranica 1 od 4 1 2 3 4 >
Idi na: