bio_biofizicar je napisao/la:
Gusta suma levo, gusta suma desno u sredini prazno, Biljne mase ima, vreme je da pocnes sa laganim oblikovanjem i scapiranjem
onako za promenu tu sam planidao da stavim kamene na riciju i naravno cekam da se razmnozi Eleocharis parvula pa ce valjda biti lep tepih takodje kad naraste Hemianthus micranthemoides sa leve strane bice lep zbun tako da ce smanjiti prazninu .. sta mislite o tome da uz zadnje staklo stavim malo vece kamenje sa ricijom ??
Reputacija: [ +19 ] Postovi: 496 Lokacija: beograd Registrovan: 10.02.09
Upisano u 13-04-2010 21:47
Obrati paznju na polozaj biljaka u pregustim zbunovima. Toliko im je tesno da su se sve nakrivile u pokusaju da osvoje slobodan prostor. Tolika gustina znaci i da ce neminovno ostati bez donjih listova (ako vec nisu), pa kada proredis imaces gole stabljike sa par listica na vrhu. Znaci proredjivanje pod hitno! Ovakvi gusti zbunovi slabe cirkulacije i sa dosta listova koji se muce ili otpalih koji trule su i potencijalni izvori algi
koristan savet kao i obicno moracu da ih prodedim posto su mi stvarno gusti pri dnu ali samo nekih par cm posle su u razmaku od po 2 -3 cm .. ali poceo sam da imam problema sa algama narucito onom crnom kao dlaka sto se formira na vrhovima biljka i ona zelena cupava mi se hvata po ricciji poludecu od njih kolko god da ih izvadim one za par dana opet se pojave .
evo novih slika trenutnog stanja stigle su mi neke nove biljke zao mi je zbog kvaliteta slike neznam zasto neki put dobre ispadni a neki put jok imam samsugov aparat od 7 mp i djabe kad slikam aq nisu neke slike ali nema veze ..
sloba Z dodata sledeća slika: