AKVARISTIKA AKVARIJUM CENTAR BILJNI AKVARIJUMI JUWEL AKVARIJUMI TEKSTOVI BAZA BILJAKA SLIKE AKVARIJUMA May 26 2013 02:13:17
Meni
AKVARIJUM CENTAR - AKVARISTIKA
AKVARIJUM CENTAR
BILJNI AKVARIJUMI
JUWEL AKVARIJUMI
TEKSTOVI
AKVARIJUMSKE RIBICE
BAZA BILJAKA
SLIKE AKVARIJUMA
Diskusije sa starog sajta
Pretraga
Alexa traffic rank
AKVARIJUM CENTAR
Akvarijum-centar.com
Izrada akvarijuma
Akvaristika - reportaže
AKCIJE, 2013.
Ribe i biljke za akvarijum

OPŠTE INFORMACIJE

Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu OVDE.

Gosti: 22
Članovi: Coa

Registrovanih: 2,770
Neaktiviranih članova: 0
Najnoviji: Radivoje

Izaberi svoj model

Pravi izbor

Vidi temu
Aqua-art Akvaristika, Biljni akvarijumi, Juwel akvarijumi, Izrada akvarijuma, Beograd | BILJNA AKVARISTIKA | Ribe
Stranica 1 od 6 1 2 3 4 > >>
Autor Mikrogeophagus ramirezi
Coa
Administrator

Reputacija: [ +12 ]
Registrovan: 09.03.07
Upisano u 12-08-2007 10:57
Zgodan je za fotografisanje, pa ce biti boljih slika, ovo tek toliko da se otvori nova tema
Coa dodata sledeća slika:

forum/attachments/ramirezi11.jpg
800x586 [JPG]

Izmenio Coa u 13-08-2007 03:11
Pošalji privatnu poruku
Autor RE: Mikrogeophagus ramirezi
Brainman
Administrator

Reputacija: [ +7 ]
Registrovan: 08.03.07
Upisano u 12-08-2007 15:39
Moram reci da mi se ovaj primerak mnogo dopada, mada mi se ne dopada ono sto vidim u pozadini ove ribe, mislim da je manjak hranljivih materija u podlozi hahahaha
Pošalji privatnu poruku
VEMAR
Član

Reputacija: [ 0 ]
Registrovan: 15.04.07
Upisano u 12-08-2007 16:40
meni jedan od najdrazih ciklida
Pošalji privatnu poruku
Autor RE: riba leptir
PesaVR
Član

Registrovan: 25.07.07
Upisano u 12-08-2007 16:44
riba leptir i tako zovu ovu prelepu ribicu obozavam ih pokusao sam da napravim neko jato-par ali bez uspeha i to vise puta zive dvd tri dana i to je kraj sacuvao sam jednu zenku sest mesecs, izaslo joj je nesto belo izvise oko neka mala oteklina i tu je bio kraj napisi mi tvoje iskustvo da vidim gde pravim gresku.Unapred hvala
Pošalji privatnu poruku
Aleksandar
Administrator

Reputacija: [ +13 ]
Upisano u 12-08-2007 22:21
Brainman je napisao/la:
Mada mi se ne dopada ono sto vidim u pozadini ove ribe, mislim da je manjak hranljivih materija u podlozi hahahaha

Kada sam ja ovaj akvarijum video uživo, konstatovao sam da fali i CO2 a i svetla, ali sve u svemu pozitivno mišljenje ucelo.

A koliko se sećam iz devedesetih, ramireze su u Kruševcu zvali indijanci, riba leptir je bila posve druga vrsta ribe.

Riba je inače opasan pozer za slikanje, fotka je odlična.
Pošalji privatnu poruku
StarChaser
Član

Reputacija: [ +1 ]
Registrovan: 14.03.07
Upisano u 13-08-2007 00:59
Mr. Brainman, znala sam da ce ti oko skrenuti sa fokusa haha Nema veze, o samom aq mozemo u drugoj temi, gde cu ako G. fotograf bude raspolozen, vrlo brzo okaciti nove slike happy

A sada malo ramirezi: na engleskom govornom podrucju ovu ribicu zaista zovu Butterfly cichlid. Trazi izuzetno cistu vodu (bez nitrita i nitrata), a preporucljivo je da voda bude i meka.Prija im i kada je akvarijum lepo ubiljen i pun mesta za skrivanje, mada se na njima ne zadrzavaju.
To je ribica koja nije preporuchljiva za pocetnike, jer je kao sto rekoh vrlo osetljiva i na male koncentracije nitrata a kamoli nitrita, a pored toga i vrlo podlozna bakterijskim infekcijama (jer im se lako ugrozi imunitet), zatim osetljive na temperaturne razlike i variranja u parametrima vode.
Kada im natekne oko, to je najcesce ili hexamita (flagelata), za koju jos uvek nisam cula kako se efikasno leci, ili bakterijska infekcija-leci se antibioticima.
Ramirezi su vrlo teritorijalni, pa se najcesce preporucuje drzanje samo jednog para, ali ak dimenzije akvarijuma dozvoljavaju, moze i vise parova. Ramirez (muzjak) sa slike deli povrsinu dna od 115x75 sa jos tri
primerka, dve zenke i sa jos jednim muzjakom. Za sada tek uspostavljaju hijerarhiju.

Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 13-08-2007 02:59
Jeste Brainman, evo ti ovde pa pisi o podlozi:
http://www.aqua-art.org/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=376&pid=5771#post_5771

a da ti kaznim sajt sa jednom novom slikom, a ti za kaznu da mi kazes oko kog echinodorusa pliva ovaj sanchez-ramirez-huan-karlos-shakal

forum/attachments/scaq50.jpg
800x600 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 13-08-2007 03:15
white balance

forum/attachments/ramirezi01.jpg
800x327 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 13-08-2007 03:35
A evo i razloga zbog koga pisem ovako kasno, cekao sam polaganje ikre, bilo je pitanje minuta kada ce se desiti.
Uradio sam i video klipove pa to mozda na youtube. Posto mrest nije zanimljiv za ovaj sajt samo jedna slika.

Evo dok kucam zenka i dalje polaze ikru.

forum/attachments/ramirezi100.jpg
800x561 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Autor RE: svaka cast
PesaVR
Član

Upisano u 13-08-2007 07:48
Brate ucinio si mi jutro predivno sa ove slike.Posto radim ko konobar imam osecaj da cu imati visak jedno deset hilade dinara pogotovo ya mrest hvala ti pozdrav i svaka cast jos sto puta
Pošalji privatnu poruku
lp
Član

Reputacija: [ +4 ]
Registrovan: 04.04.07
Upisano u 13-08-2007 08:09
Definitivno jedna od najljepših slatkovodnih riba...Otkad sam ih nabavio vise ne mogu zamislit akvarij bez njih.

Iz mog iskustva za njih je najvaznija konstatnost, bez naglih promjena tvrdoce, ph i temperature.
Pošalji privatnu poruku
StarChaser
Član

Registrovan: 14.03.07
Upisano u 13-08-2007 08:36
Iako sam ih i ranije drzala, ovi ramirezi su prava radost! To im je tek drugi dan boravka u akvarijumu, a vec su bacili ikru. Samo da se zahvalim odgajivacu sto su u ovako dobroj formi.
Nazalost, koliko god se radujem, toliko mi je i zao. Poucena vec prethodnim iskustvima, znam da od izvaljivanja mladji nece biti nistacrybaby...isuvise mi je tvrda voda (kH11,gH15), a jos uvek nemam RO ili kolone... crybabycrybaby
Prizor je divan, ali..crybaby
Pošalji privatnu poruku
cerebrum
Član

Reputacija: [ 0 ]
Registrovan: 13.04.07
Upisano u 13-08-2007 14:33
A da li su zahvalni za cuvanje u biljnim aq? Kako podnose malo vecu koncetraciju CO2? Ima li neko kakva iskustva sa njima?
Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 13-08-2007 20:39
Zenka

forum/attachments/scaq30.jpg
800x600 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 13-08-2007 20:41
i u abijentu

forum/attachments/scaq34.jpg
800x600 [JPG]
Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 22-08-2007 01:43
Jedan praktican podatak za ljubitelje mrestova, ista zenka je opet bacila ikru pre dva sata, dakle posle nepunih 8 dana.

Kada sam video ikru, krenuo sam po prodavnicama ne bi li nasao balone vode Vrnjacko vrelo, koje je bar prema podacima koje imam najmeksa voda. Nije imalo smisla juriti akvariste po Beogradu sa RO uredjajima u ponoc. Plan je bio da ukradem ikru sa lista i sa panja gde je polozena i da premestim u kantu sa potrebnom opremom gde ce biti spremljena voda koja bi dala neku sansu da se ikra izvede.

Tu vodu ili barem Vlasinsku rosu nisam nasao i kuci dosao praznih ruku. Kada sam se vratio puz amazonac kojeg sam prebacio danas u akvarijum bezbrizno se gostio ikrom i prepolovio je. A imao sam opasan trip da tu meku vodu bacim na kuvanje i spustim karbonatnu tvrdocu do 1.

I tako, izgleda nista od ovog puta, mada to i nije bitno za ovaj sajt. Eto, toliko. Ne znam ni zasto sam ovo ispricao, mada ne steti...
Izmenio Coa u 22-08-2007 01:46
Pošalji privatnu poruku
Autor RE: ikra
PesaVR
Član

Upisano u 28-08-2007 10:45
A sta je bilo sa ostatkom ikre interesuje me pozdrav.
Pošalji privatnu poruku
Karlo
Član

Registrovan: 16.03.07
Upisano u 28-08-2007 13:53
Prekrasna riba, nazalost nikad mi nisu uspjevali u biljnim akvarijima koji su bili pod jakim rezimom gnojenja. Mislim da ako se zeli drzati ramireze akvarij treba prilagoditi njima.
Pošalji privatnu poruku
Coa
Administrator

Upisano u 28-08-2007 14:04
Evo da pokusam da napravim rekonstrukciju dogadjaja i opisem sta se desavalo od te poruke do danas. Licno mi mrestovi riba nisu neki izazov u akvaristici, a i nije za ovaj biljni sajt da se pise o tome, mada sam se malopre cuo sa Brainmanom, pa se slozio da to sve opisem ovde.

22.08 oko 00:00
Bacili ikru u zajednickom akvarijumu, karbonatna tvrdoca KH=10, GH=14, pH negde oko 7.5

Prethodni mrest je propao u tom zajednickom akvarijumu, ikra nije sva pobelela, dosta je ikre izgledalo zdravo, ali ju je na kraju ancistrus pojeo.

Ovaj put smo odlucili da nesto preduzmemo (SC akvarijum).
Posto je bilo kasno a nisam imao nista pripremljeno, razmisljao sam o tome da ikru prebacim u kantu sa listom i panjom, a da u njega stavim meku vodu, kao sto sam rekao Vrnjacko Vrelo ili Vlasinsku Rosu. Krenuli smo odmah do grada da pokusamo da nadjemo te balone od 6litara, medjutim nismo nasli. Po povratku, amazonac je bio na ikri i pola ju je pojeo.

Napolju u nekom buretu je bila dugo neka voda, trebalo bi da je kisnica, mada nemam pojma da li je sve to tako, jer sam izmerio KH=7 i GH=10, malo pretvrdo za kisnicu ???

Karbonatna tvrdoca se smanjuje kuvanjem vode, i secam se tih vezbi iz laboratorije, ali se ne secam u kojoj meri je to moguce i koliko treba da se kuva voda da bi se ozbiljnije smanjili karbonati.

U dva lonca sam kuvao tu vodu, na povrsinu sam stavio table Vlasinskog treseta i vodu sam kuvao do 4 sata ujutru. Sve to vreme sam blejao na netu i pazio na ikru da joj se ne priblizi neki amazonac i kada bi bio blizu, bacio bih ga na drugi kraj aq. biggrin
Vlasinski treset sam koristio u kuvanju, jer sam bio ubedjenja da ce pomoci ikri, tj. protiv plesni. Prakticnoi sam dobio slab tresetni caj.

Vodu sam, nakon kuvanja, pokusao brzo da ohladim tako sto sam lonce spustao u velike kante napunjene hladnom vodom i nesto posle manje od sat vremena voda se ohladila na 28C.

Onda sam u jednu plasticnu kantu sipao 5l vode iz aq i 15l vode koju sam spremao.
Na dnu kante sam spustio panj sa ikrom i list podglavljen ispod kamena da ne bi isplivao.

Kako bih imitirao ventiliranje ikre koju radi muzjak kada cuva ikru, na dno sam postavio malu pumpicu Aquael mini unutrasnji filter, sa malim protokom, i namestio je tako da napravim slabu vodenu struju iznad ikre. Pored toga sam ukljucio i rasprsivac.

Kada sam negde posle 5 ujutru ujutru izmerio KH da vidim sta sam uspeo da postignem svim tim kuvanjem vode i mesanjem sa akvarijumskom, docekalo me je potpuno razocaranje, KH=8!!!
Znaci, prakticno, nista nisam uspeo da spustim dvocasovnim kuvanjem, a *ebao sam se celo vece.

Nakon 3 - 3 i po dana, na temperaturi oko 27C, primetilo se (pod reflektorom uperenim na dno) da se izvaljuju mali ramovi. To je toliko sitno i mnogo mnogo manje u poredjenju sa recimo kribovima koji su se kod mene dosta cesto i obilno mrestili i sa kojim vec imam neko iskustvo.

Malopre sam zavirio u tu kantu i vidim na dnu 20-ak malih ribica koje se mrdaju.

Mislim da je vreme da se pocne hranjenje sa infuzorijom, jer mi se cini da su pojeli zumancanu kesu. Mikrocrvi su tu, samo ne znam da li ce moci da ih progutaju, mislim na one tek izlezene.

Eto, to ti je tako za sada.
Pošalji privatnu poruku
Autor RE: zumance
PesaVR
Član

Upisano u 28-08-2007 14:22
mozda bi mogao da probas malo sa tvrdo kuvano jaje zumanac naravno .Slazem se da nisu za holandski aq,volim ih sta cu pozdrav.
Pošalji privatnu poruku
Stranica 1 od 6 1 2 3 4 > >>
Idi na:
Izrada akvarijuma

Izaberite HD rezoluciju na Youtube snimcima <<

Zadnji članci
Vrste i uzgajanje sl...
Proizvođač za CO2 (s...
Kozice za akvarijum ...
Lepljenje (pravljenj...
Kompakt Fluorescentn...
Postizanje efekta du...