| Autor |
RE: Mikrogeophagus ramirezi |
bata44
Član

Reputacija: [ 0 ]
Registrovan: 23.11.07
|
| Upisano u 14-01-2008 23:31 |
|
|
Coa,hvala ti,biće mi drago da se upoznamo.Samo da dodam u 400l AQ možeš držati i 50 para RAMA i da im ništa ne bude pod uslovom da se ne razbole i da im uslovi odgovaraju.Veruj mi na iskustvo,imo sam to.Pozdrav  |
|
| Autor |
cveks
Član

Registrovan: 20.09.07
|
| Upisano u 15-01-2008 02:07 |
|
|
Coa je napisao/la:
Slikano je sa Fuji finepix S7000. Imam i malo boljih slika, ali da ne izbacim sve odjednom.
Inace da dodam jedno iskustvo i sugestiju sa ramirezima, koje pokazuje koliko su nepredvidivi i da nema generalnih pravila.
U akvarijumu od 400l stavio sam 2para, sve je funkcionisalo uglavnom kako treba... Uvek, svakodnevno, bude koskanja medju muzjacima, pa i medju zenkama, ali nikad se to nije zavrsavalo fatalno... sve dok u jednom mrestu dominantniji muzjak nije poludeo cuvajuci ikru... ubio je drugog muzjaka ramireza i zenku apistogramma cacatuoidesa, s kojom se uvek lepo slagao.
Znaci bez obzira na velicinu akvarijuma sve preko jednog muzjaka u akvarijumu je rizik, mada je bilo prelepo posmatrati njihove tripove oko dominacije, sepurenje kao kod paunova i sl.
ja ko sto rekoh imam ove altispinose , sto je riba veoma slicna ramireziju i to 5 muzjaka i 1 zenku, stalno koskanje muzjaka je prisutno i veoma zanimljivo ali nikada nije bilo nikakvih posledica barem kod mene. kada se ovaj par izmrestio u akvarijumu, 2 muzjaka sam premestio u drugi aq, a ostala 2 se kriju stalno u gustisu bilja od straha od mame i tate koji su od kako je mladj proplivala postali veoma agresivni prema njima  |
|
| Autor |
cveks
Član

|
| Upisano u 15-01-2008 02:16 |
|
|
sto se tice ishrane , ko planira da mresti ribe mislim da je mnogo lakse hraniti mladj unapred pripremljenim fabrickim hranama nego artemijom .
recimo ja za tu svrhu koristim trenutno interpet Liquifry No1 i Tetramin Baby . Ovu hranu sam narucio preko ebaya i isplati se imati je . Takodje imam i artemiju ali mi je muka da je svaki dan pripremam.
Detalje Liquifry hrane za mladj mzoete naci ovde
LINK
sve u svemu to je tecna bela hrana u bocici malenoj, koja sadrzi hranljive sastojke i podstice razvoj infuzorije u vodi i nakapava se u vodu. Kada se nakapa ona se automatski rastvori u vodi i onda male ribice jedu te mikroskopske hranljive delice plus infuzoriju koja se stvara u vodi. Za ishranu prvih nedelju dana treba nakapavati 2-3 kapljice dnevno i jedna mala flasica traje sigurno minimum 10 mrestova! Cena ove hrane je 5 eura.
Onda kad ribe malo porastu dajem im Tetramin Baby . To je odprilike kao lisnata hrana u prahu
LINK
kad ribice porastu do nekih 1 cm velicine onda se mogu hraniti normalnom hranom kojom hranite sve ostale ribice.
sve u svemu za neku investiciju od 20 eura u recimo 2 kutijice tetramin baby i 2 flasice interpet liquifry no1 mozete uspesno izvesti minimum 20 mrestova. 1 euro po mrestu investicije u hranu je stvarno dzabe 
Takodje kao zamena za Tetramin Baby se moze koristiti i Interpet Liquifry No3 , to je identicna hrana kao Tetramin Baby samo od drugog proizvodjaca
Izmenio cveks u 15-01-2008 02:21 |
|
| Autor |
bata44
Član

Registrovan: 23.11.07
|
| Upisano u 15-01-2008 12:38 |
|
|
Cveks,nema potrebe za Liquifry,mlađ je toliko velika da odmah jede artemiju,od koje mnogo bržije raste.Druga je to priča ako tebe mrzi da razvijaš artemiju. |
|
| Autor |
cveks
Član

|
| Upisano u 15-01-2008 21:00 |
|
|
pa tacno znam da ce se razvijati i od artemije al treba svaki dan praviti novu kulturu artemije, a ovde samo nakapas 2-3 puta dnevno po 2 kapi i teraj
evo koga interesuje ovde moze da vidi video snimak mog para sa jedno 20tak malisana . ostatak sam odvojio u poseban akvarijum za svaki slucaj gde borave sa 5-6 dana starijom mladji Plavog Trihogastera.
http://www.youtube.com/watch?v=P_zkZwiiBFQ |
|
| Autor |
cerebrum
Član

Registrovan: 13.04.07
|
| Upisano u 05-02-2008 13:29 |
|
|
Pitanje za iskusnije akvariste. Ramove imam vec par meseci, uzeo sam ih relativno mlade bez izrazenih znakova polova ali vec oko 3-4 cm duzine. Dva rama jure treceg i uglavnom su zajedno.
Pitanje: Kada nastupa polna zrelost kod ramireza i kakva je igra ramireza pred sam mrest (i da li se ovo kod mene izdvojio par)?
ps. pitanje nije usko vezano za aquascaping pa ukoliko je to problem molim administratore da obrisu ovaj post
Izmenio cerebrum u 05-02-2008 13:29 |
|
| Autor |
kirekire
Član

Registrovan: 08.12.07
|
| Upisano u 03-03-2008 17:36 |
|
|
Zdravo svima!! Vec sam pre napisao o moji ramove koji me jako bune!! Svi su sa crveni stomak, a vec tri puta su bacile ikru! Ja znam da je crven stomak identifikacija za zenka, ali kako sta znam dve zenke nemogu se spraiti!! U prilog saljem vi jedan par koji je bacio ikre vec 2 puta, molio bih da mi pomozite u identifikacija pola!! pozdrav svima!
kirekire dodata sledeća slika:
 | | 760x738 [JPG] |
|
|
| Autor |
Coa
Administrator

Reputacija: [ +12 ]
Registrovan: 09.03.07
|
| Upisano u 04-03-2008 00:51 |
|
|
|
Nabavio sam ramireze iz prirode i jako su mi zanimljivi. Iako su mali, jasno se razlikuju od ovih cije sam slike slao, a koje sam takodje nabavio tu negde na toj velicini, mozda tada malo vece. Posmatram ih i za sada mi izgledaju ''divljije''. Uskoro slike... |
|
| Autor |
lp
Član
Reputacija: [ +4 ]
Registrovan: 04.04.07
|
| Upisano u 04-03-2008 07:40 |
|
|
kirekire je napisao/la:
Zdravo svima!! Vec sam pre napisao o moji ramove koji me jako bune!!  Svi su sa crveni stomak, a vec tri puta su bacile ikru! Ja znam da je crven stomak identifikacija za zenka, ali kako sta znam dve zenke nemogu se spraiti!! U prilog saljem vi jedan par koji je bacio ikre vec 2 puta, molio bih da mi pomozite u identifikacija pola!!  pozdrav svima!
Mislim da si ih dobro identifiicirao... . |
|
| Autor |
kirekire
Član

Registrovan: 08.12.07
|
| Upisano u 04-03-2008 17:01 |
|
|
|
Coa gde si nabavio te dive ramireze?? Posto su bile? |
|
| Autor |
Belmondo
Član

Registrovan: 03.11.07
|
| Upisano u 05-03-2008 00:12 |
|
|
@Coa
Sta od hrane dajes ramirezima? |
|
| Autor |
Coa
Administrator

|
| Upisano u 05-03-2008 01:31 |
|
|
TetraDiscus, EasyFood: Artemija i Spirulina u listicima;
ponekad enhitreja i dok je bilo zaledjenih larvi komaraca  |
|
| Autor |
Coa
Administrator

|
| Upisano u 01-04-2008 01:28 |
|
|
Evo ga ramirez divljak. Nije ni blizu lep ovim uzgojenim, ustvari nije mi ni lep, mada je jos mlad.
Coa dodata sledeća slika:
 | | 620x465 [JPG] |
|
|
| Autor |
Belmondo
Član

|
| Upisano u 10-04-2008 02:02 |
|
|
Naleteh negde na dve interesantne slike.
Prava:
Belmondo dodata sledeća slika:
 | | 640x480 [JPG] |
Izmenio Belmondo u 10-04-2008 02:03 |
|
| Autor |
Belmondo
Član

|
| Upisano u 10-04-2008 02:03 |
|
|
I druga:
Belmondo dodata sledeća slika:
 | | 640x480 [JPG] |
|
|
| Autor |
pejc
Član

Reputacija: [ +11 ]
Registrovan: 14.04.08
|
| Upisano u 14-04-2008 10:10 |
|
|
Prelepi su. Jos ovoliko malaca...nemam reci 
La vita è bella |
|
| Autor |
tetris
Član
Registrovan: 02.01.08
|
| Upisano u 14-04-2008 20:12 |
|
|
Skoro sam video u jednoj radnji neke kratke ramireze, ko balon moli izgledaju. Zanima me da li su defektni ili je takav varijetet?
Milan |
|
| Autor |
Noik
Član
Registrovan: 14.04.08
|
| Upisano u 14-04-2008 23:43 |
|
|
vestackim putem dobijeni...
ja ne bih to stavljao u aq... |
|
| Autor |
tetris
Član
Registrovan: 02.01.08
|
| Upisano u 15-04-2008 00:07 |
|
|
Nisam ni hteo da ih kupim, samo sam se slogiro kako izgledaju 
Milan |
|
| Autor |
Coa
Administrator

|
| Upisano u 29-04-2008 02:36 |
|
|
bata44 je napisao/la:
Coa,hvala ti,biće mi drago da se upoznamo.Samo da dodam u 400l AQ možeš držati i 50 para RAMA i da im ništa ne bude pod uslovom da se ne razbole i da im uslovi odgovaraju.Veruj mi na iskustvo,imo sam to.Pozdrav  
Druze Bato, natovarili ste sebi veeeliku odgovornost, jer sam po vasem savetu ubacio u aq 26 ramireza. 
2 ramireza su divlja forma, a 24 uzgojenih starih oko 3 meseca.
Nisam brojao odnos M/F, vidim da se prvi dan u novom akvarijumu zenke razbijaju od bacanja ikre, muzjaci se tuku, a i zenke koliko vidim.
Otvoricu blog na ovu temu.
Izmenio Coa u 29-04-2008 02:52 |
|