Ja sam nabavio ovog puza u Solunu po ceni od 3evra i veruj te mi da se nisam pokajao ,malim napastima dosao je kraj posle sedam dana
Izmenio deki_pfc u 24-12-2009 11:00
Mislim da sad vec dosta ljudi ima iskustva sa ovim puzevima, pa da popunjavamo temu sa slikama i ostalim.. Ja cu sutra pokusati da slikam kako to izgleda kad gomila Helena davi gomilu drugih puzeva koje im vredno skuplja drugarica JecaDJ.
Ja sam uzeo 10-tak komada za sebe ima ih u Vranju... Ako neko zeli mogu mu izaci u susret. Cena im je 200 din. Pozdrav
Izmenio kaspER-Vranje u 12-05-2010 21:09
Helene nisu provele ni 10 dana u mom akvarijumu a vec su uginule. Rece mi prodavac da su dosta osetljive. Sumnjam na manjak kiseonika jer vec 3-4 dana temperatura ne pada ispod 30C. Sta vi mislite da nije nesto drugo u pitanju? Pozdrav
Od 160 komada, nasao samo jednu praznu kucicu. Da li je uginula ili je dosla prazna ne znam. Temperature u tom akvarijumu se krecu od 27 kad rashladim do 30 C pre rashladjivanja. To su dnevne varijacije temperature. Jedan dan je bilo i 32C, kad sam zaboravio klimu da upalim.
Sve je proslo bez posledica po zivi svet, pa i po helene.
Tako da ne verujem da je temperatura od 30C razlog uginuca.
Gledam post iz maja, kada sam ih otprilike nabavio, da vidim koliko je proslo od pojave prvih malih helena. Dakle manje od dva meseca. Puzici su jako smesni, na 2 milimetara mozda. Video 10-ak ali je akvarijum prevelik pa ih verovatno ima mnogo vise.