Akvarijum JUWEL Lido 120, sa originalnim postoljem.
Formiran 02.januara 2012., danas ubačene ribe.
Dimenzije akvarijuma 61x41x58 (ukupna visina sa haubom 58, vodeni stub do 50cm)
Dodatna oprema:
-Odsjajivači (reflektori) Juwel-ovi za obe sijalice od 24W.
-Grejač iz svog ležišta u filteru izmešten i umesto njega postavljena ulazna cev od kanistera ATMAN EF-2.
Tako je filtracija pojačana, a u kanister u dve komore ubačeno 2kg EasyLife Symbionta i sundjer u trećoj komori.
Biljke: Staurogyne sp., Cryptocoryne niske, Echinodorus tenellus, Anubias nana, Microsorum pteropus Windelow, a ubaciću još i mahovine Flame moss i možda Fissidens fontanus.
Ribe: Pseudomugil Gertrudae, Iriatherina werneri, Sewellia lineolata, Otocinclus sp., ubaciću još i Farlowelle.
Posle 2 i po meseca otisao sam kod mojih roditelja u AR, kojima sam poklonio ovaj akvarijum. Ispostavilo se da me cale lozio da je akvarijum pun algi, pa sam uzalud nosio neko bilje da zamenim.
Nisam nosio ni moj fotoaparat, misleci da necu imati sta pametno da slikam.
Prijatno sam se iznenadio stanjem akvarijuma, pa sam dohvatio prvi fotoaparat i zabelezio:
Ovo je mozda i dobar primer sta se desava sa akvarijumom i kako se razvija, kada se kupuje firmiran proizvod (Juwel), kao i Easy Life hemija koja se stavlja striktno po uputstvu. Za CO2 se koristi Sera komplet sa plasticnim difuzorom i CO2 tabletama.
Cale je jos menjao i 20% vode nedeljno.
Sve u svemu nije lose za akva-pocetnika u 66 godina.